Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις στο Οξυγόνο

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Μαρία Αγγελίδου επισκέπτεται το ΟΞΥΓΟΝΟ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και πραγματοποιεί ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα περιμένει και τους μικρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι στον χρόνο όπου όλοι μαζί θα συνειδητοποιήσουν πως η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!

Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα
Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 6-8 μ.μ.

Η Ιστορία δεν είναι μόνο ημερομηνίες και ονόματα, δεν είναι μόνο σελίδες, αριθμοί, αίτια και αποτελέσματα. Η Ιστορία είναι ζωή, είμαστε εμείς, και άλλοι σαν εμάς, που έζησαν πριν από μας, ή θα ζήσουν μετά από μας. Η Ιστορία δεν αποτελείται από σωστές και λανθασμένες απαντήσεις, δεν μετριέται με βαθμούς, δεν είναι χωμένη στα χρονοντούλαπα. 
Είναι μέσα στα σπίτια μας, είναι έξω στους δρόμους, είναι παντού.
Σε μια εποχή που δυσκολεύεται να διδάξει την Ιστορία στα παιδιά, η Μαρία Αγγελίδου εξηγεί γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα και προτείνει στους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό με τρόπο… αλλιώτικο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να σταθούν τα ίδια απέναντι στην ιστορική γνώση και στην ιστορική σκέψη. Και να τους εμπνεύσουν τη διάθεση να προχωρήσουν σε μια σχέση ζωντανή με την Ιστορία. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής. 


Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013 στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξη Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail. 

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα ιστορικά παραμύθια της Μαρίας Αγγελίδου
Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και Ιστορίες που τις είπε η Θάλασσα.

Μικρές καληνύχτες
Ημερίδα για το παιδικό βιβλίο για εκπαιδευτικούς και γονείς με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 6-8 μ.μ.

Επειδή κι εμάς μας προβληματίζουν πολλά από τα παραμύθια που διαβάζουν τα παιδιά μας, επειδή συχνά δεν έχουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, επειδή κάποια δεν τα καταλαβαίνουμε και κάποια άλλα θα προτιμούσαμε να μην τα έχουμε καταλάβει ποτέ μας... σας καλούμε να τα συζητήσουμε όλα, να αναρωτηθούμε και να δοκιμάσουμε διαφορετικές ιδέες και απαντήσεις με θέμα ακριβώς τα βιβλία που διαβάζουμε στα παιδιά μας, αλλά κι αυτά που αργότερα θα διαβάζουν μόνα τους.
Ακόμα και τα κλασικά παραμύθια, τα πιο παλιά, τα πιο διαδεδομένα, τα πιο γνωστά, δημιουργούν ερωτηματικά, προκαλούν ερωτήσεις, γεννούν αμφιβολίες.

Με αφορμή τη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μικρές Καληνύχτες συζητάμε για τη σχέση των παιδιών μας –και τη δική μας!– με το βιβλίο και με το διάβασμα. Και για τις δυσκολίες, τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες, τις προοπτικές που έχει αυτή η σχέση σήμερα. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής. 

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013 στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξη ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail. 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου
Το νόστιμο ποντίκι της Σοφίας Ζαραμπούκα
Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου
Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα
Το χατίρι του δράκου της Αγγελικής Βαρελλά
Ο φάλτσος νάνος της Ράνιας Μπουμπουρή
Οι τρεις φίλοι του γίγαντα της Καλλιόπης Κύρδη
Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα

Εκδήλωση για παιδιά

Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου με αφορμή τα βιβλία της ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ και ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) καλεί τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι, στο ΟΞΥΓΟΝΟ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 9-12 ΕΤΩΝ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 260085 ή στο e-mail info@oxygono-metaixmio.gr (σημειώνοντας το θέμα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail). 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος, ενώ το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα (εκδ. Αερόστατο). Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και πολλά από τα έργα της κυκλοφορούν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά. 


Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου.
Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter. ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη 
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-21.00 
Σάββατο: 10.00-15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου