Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Περιοδικό ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Άνοιξη 2013)

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την Άνοιξη του 2013 είναι έτοιμο!
Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 109, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ
Πατήστε πάνω στο περιοδικό για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Αν θέλετε, μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθός του με τη βοήθεια του άσπρου κύκλου πάνω αριστερά. Μπορείτε να αλλάζετε σελίδα πατώντας τα βέλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του περιοδικού.
Παράλληλα, μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος 109 σε pdf πατώντας εδώ.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη των Διαδρομών εδώ.


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΕΥΧΟΣ Νο 109

H «Βιβλιοχαρά» και οιΔιαδρομέςΊσως και να θυμούνται οι παλαιότεροι τον παιδικό κατάλογο του εκδοτικού οίκου Ατλαντίς, όπου στο πεντάγραμμο του εξωφύλλου υπήρχαν γραμμένοι οι εξής στίχοι: «Δώστε μας βιβλία, / δώστε μας φτερά. / Δώστε μας βιβλία, / δώστε μας χαρά»! Αυτή η «βιβλιοχαρά» αποτελεί επί της ουσίας και το Μήνυμα της ΙΒΒΥ φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875). Πράγματι, η χαρά των βιβλίων είναι ευλογία σε όλη τη γη, όπως το φως του ήλιου. Κι όταν διαβάζουμε βιβλία πολλαπλασιάζουμε αυτή τη «βιβλιοχαρά», γιατί αυτά είναι καμωμένα από γνώση και φαντασία, ψυχή και μαγεία.

Ο διάσημος Αμερικανός αστρονόμος και συγγραφέας Καρλ Σαγκάν (1934-1996) γράφει: «Τι καταπληκτικό πράγμα που είναι το βιβλίο. Ένα επίπεδο αντικείμενο φτιαγμένο από κορμό δέντρου, με ευέλικτα μέρη στα οποία είναι τυπωμένα πολλά αστεία σκούρα σημαδάκια. Αλλά φτάνει να του ρίξεις μια ματιά και βρίσκεσαι μέσα στο μυαλό ενός άλλου ανθρώπου, που μπορεί να έχει πεθάνει πριν από χιλιάδες χρόνια. Διά μέσου των αιώνων, ένας συγγραφέας μιλάει καθαρά και σιωπηλά μέσα στο μυαλό σου, κατευθείαν σε σένα. Η συγγραφή είναι ίσως η μεγαλύτερη από τις ανθρώπινες εφευρέσεις, καθώς φέρνει κοντά ανθρώπους που δεν γνωρίστηκαν ποτέ και έζησαν σε διαφορετικές εποχές. Τα βιβλία σπάζουν τα δεσμά του χρόνου. Το βιβλίο είναι απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μαγικά».

Οι Διαδρομές συνεχίζουν τον αγώνα τους πιστεύοντας ότι η κοινωνία ολόκληρη με το βλέμμα της στραμμένο στα παιδιά και τα βιβλία τους ανακτά την αισιοδοξία για μια δημιουργική αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών. Η γνώση και η πίστη, ασφαλώς μας κάνουν πιο δυνατούς. Οι επισκέπτες του περιοδικού μας έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η εικονογράφηση, η αφήγηση και οι αφηγητές, η παιδική λογοτεχνία στην περιφέρεια. Θα βρουν επίσης, όπως πάντα, βιβλιοπαρουσιάσεις, συνέντευξη, τα νέα μας, και πολλά άλλα.Ευχόμαστε «βιβλιοχαρά» σε όλους, σε όλη τη γη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου