Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Trade School Athens (TSA): μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης

Τη ∆ευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ξεκινά στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Η δήλωση των προτεινόμενων μαθημάτων και συμμετοχής σε αυτά γίνεται διαδικτυακά. Οι μαθητές συμφωνούν να φέρουν στο μάθημα ένα από τα αντικείμενα που έχει ζητήσει ο δάσκαλος ως αντάλλαγμα.

Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου. ∆είτε περισσότερα στο tradeschool.coop.

∆ηλώστε συμμετοχή για να διδάξετε ή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα στοtradeschool.coop/athens και να επωφεληθείτε από τη δυναμική της προσφοράς, της συμμετοχής και της ανταλλαγής!

Πηγή: People&ideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου