Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Θέατρο Άβατον: Παιδική σκηνή

Ειρήνη του Αριστοφάνη

Η κωμωδία του μεγάλου αρχαίου Έλληνα ποιητή Αριστοφάνη, ειδικά διασκευασμένη για παιδιά!

Ο ήρωας του έργου, ο Τρυγαίος, είναι ένας καλοκάγαθος Αθηναίος αμπελουργός, που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος, στον καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών.
Στην απελπισία του, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζουζούνι, ώστε να καταφέρει να πετάξει ψηλά στους θεούς και να τους ζητήσει να φέρουν πίσω την ειρήνη στη γη. Όταν, τα καταφέρνει και φτάνει τελικά στον Όλυμπο…τα πράγματα, δεν είναι τόσο απλά, όσο τα φανταζόταν. Η Ειρήνη, έχει φυλακιστεί από τον Πόλεμο και μόνο τα παιδία έχουν την δύναμη να την ελευθερώσουν. Θα τα καταφέρει άραγε ο ήρωας μας με την βοήθεια των παιδιών να φέρει πίσω στη γη την ΕΙΡΗΝΗ;

Ένα διαχρονικό έργο που μιλάει, για τις καταστοφικές συνέπειες του πολέμου αλλά και για την σημασία της Ειρήνης, στις ζωές των ανθρώπων.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, επενδυμένη με όμορφα τραγούδια και πλούσια κουστούμια και σκηνικά, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους!

Μετά την παράσταση ακολουθεί εκπαιδευτική συζήτηση με τα παιδιά προκειμένου να αντιληφθούν τα ειρηνικά μηνύματα που προβάλει ο Αριστοφάνης μέσα από τις αλληγορικές του εκφράσεις.

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία : Δικαία Πικιού
Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Κολοκοτρώνης
Σκηνικά -Κουστούμια : exetleos productions

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Αθανασοπούλου Δώρα, Λούκας Γεώργιος, Μπακλαβά Σοφία, Λιμνιός Νίκος, Πισκιντζής Γιάννης .

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3 Γκάζι, Κεραμικός (Μετρό: Στάση Κεραμικός)
Παραστάσεις: Σάββατο 15:00μ.μ.
Εισιτήριο: 10 ευρώ 
Διάρκεια: 90’ λεπτά

Συνεχίζονται 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου