Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Mε εξετάσεις στα Πειραματικά

Με εξετάσεις θα εισαχθούν το 2013 - 14 στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων οι μαθητές που το επιθυμούν. Αυτό τόνισαν, μιλώντας χθες στην «Κ», υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας κάνοντας λόγο για πλήρη εφαρμογή του νόμου 3966 του 2011. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπήρξε προβληματισμός εάν τελικά θα γίνουν εξετάσεις για τα Π.Π. Λύκεια, καθώς γονείς ζητούν να μην εφαρμοστεί από φέτος ο νόμος, παρότι έχει περάσει διετία από την ψήφισή του. Είναι ενδεικτικό ότι χθες υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Παιδείας ενημέρωσαν για το θέμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονο παρασκήνιο για το αν θα γίνουν τελικά οι εξετάσεις για εισαγωγή στα Π.Π. Λύκεια».

Από την άλλη, βέβαια, η σχετική χθεσινή ενημέρωση προς τη ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου «να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις από το γυμνάσιο στο λύκειο». Το επιχείρημα των γονιών είναι ότι οι μαθητές δεν έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Το αντεπιχείρημα είναι ότι τα παιδιά θα κριθούν με βάση την ύλη του σχολείου (η «Κ» είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα στο φύλλο του Σαββάτου 9/2), καθώς επίσης ότι πλέον τα σχολεία αυτά δεν μπορούν να λειτουργούν όπως τα υπόλοιπα, δηλαδή φιλοξενώντας μαθητές από τη γύρω περιοχή, αλλά ως σχολεία αριστείας.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση προς τη ΔΗΜΑΡ, «έκλεισε το θέμα της πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια, η οποία θα αρχίσει άμεσα με καθηγητές, οι όποιοι θα προσληφθούν από τον πίνακα των αναπληρωτών». Τέλος, χθες μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν με τον υπουργό για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η ΟΛΜΕ ζητεί την αποσύνδεση της αξιολόγησης από τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου