Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

9ο Διεθνές Συνέδριο: Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο

Αθήνα, Ίδρυμα Ευγενίδου, 15-16 Νοεμβρίου 2013Το φετινό 9ο διεθνές συνέδριο θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση της στενής σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και βιβλιοθηκών, η οποία γίνεται ισχυρότερη όταν εμπλέκεται η τεχνολογία της πληροφορίας.

Οι βιβλιοθήκες επιθυμούν να είναι ο κόμβος συνεργασιών μεταξύ βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών / διδασκόντων και επαγγελματιών πληροφορικής προς όφελος της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Για το λόγο αυτό, ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα με υπόβαθρο εκπαιδευτικό, βιβλιοθηκονομικό και σχετικό με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους για θέματα όπως παιχνίδια και βιβλιοθήκες με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, δίκτυα και διαμοίρασμα πηγών, ενθάρρυνση της ανάγνωσης και της πληροφοριακής παιδείας στις βιβλιοθήκες με τη χρήση πλούσιων τεχνολογικών ευκαιριών.

Συνεπώς, το αναμενόμενο ακροατήριο δεν θα αποτελείται μόνο από βιβλιοθηκονόμους όλων των ειδών βιβλιοθηκών, αλλά και εκπαιδευτικών, διδασκόντων και πληροφορικών.

Πηγή: Goethe Institut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου