Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Ξενάγηση» σε ζωολογικούς κήπους του πλανήτη από την Google

Οι τίγρεις και τα πάντα προστέθηκαν στα… αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες Street View και Google Maps.

Του Κώστα Δεληγιάννη στην Καθημερινή

Μερικοί από τους σημαντικότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου «ανέβηκαν» εδώ και λίγα 24ωρα στα Street View και Google Maps, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να τους «επισκεφθούν» από τον υπολογιστή τους και να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα που φιλοξενούνται.

Στη σχετική ανακοίνωση της Google, η υπεύθυνη Deanna Yick αναφέρει πρώτα το πάρκο Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου ζουν περισσότερα από 80 γιγάντια πάντα. Και όχι άδικα, αφού τα γιγάντια πάντα έχουν χαρακτηρισθεί απειλούμενο είδος, με μία μελέτη του 2006 να εκτιμά πως ο άγριος πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 3.000.

Στα πάρκα που αποτύπωσε ψηφιακά η Google συγκαταλέγεται επίσης ο διάσημος ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 4.000 ζώα.

Όσον αφορά την αμερικανική ήπειρο, υπάρχουν επίσης οι ζωολογικοί κήποι του Τορόντο, του Χιούστον και του Σικάγο. Επίσης, στα Street View και Google Maps μπορεί να βρει κανείς το πάρκο Chapultepec στο Μεξικό, όπου διαβιούν 1.900 ζώα από 200 διαφορετικά είδη, όπως και το Πάρκο Άγριας Ζωής Jungle Cat World στο Οντάριο του Καναδά, με «κατοίκους» τίγρεις, λύκους και λεμούριους.

Από τη «Γηραιά Ήπειρο», περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Zoo Safari Park Stukenbrock και Tierpark Hagenbeck από τη Γερμανία, το La Ferme aux Crocodiles από τη Γαλλία και τα Zoo Aquarium και Parc Zoologic από την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου