Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 2014

Η συνέχιση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 2014 της επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, αποφασίστηκε μετά από συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η δράση της ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 2014, η οποία υλοποιείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, θα χρηματοδοτηθεί και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150.000.000.

Με την εξασφάλιση του ποσού, το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια, ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τα παιδιά στην έναρξη του σχολικού έτους.

Μέσω το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 2014 επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.

Μετά την εξέλιξη αυτή στον χώρο της κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «κάποιοι βιάστηκαν να προδικάσουν την κατάλυση των κοινωνικών δικτύων και την αδυναμία τους, φέτος, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής. Η χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για τα τμήματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση».

Το dikaiologitika.gr σας είχε ενημερώσει πρώτο εδώ και πολύ καιρό δείτε εδώ το άρθρο για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2013 2014 , και θα συνεχίσει καθημερινά να σας ενημερώνει για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ και τις αιτήσεις των δικαιούχων μητέρων.

Πηγή: dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου