Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στην Αττάλεια οι ελληνικές ρακέτες

Αναχωρεί την Κυριακή για την Αττάλεια της Τουρκίας, η ελληνική ομάδα τένις με αμαξίδιο των ανδρών, προκειμένου να λάβει μέρος στην τελική φάση του BNP Paribas World Team Cup (20-26 Μαΐου). Την αποστολή αποτελούν οι Γιώργος Λαζαρίδης, Στέφανος Διαμαντής και Επαμεινώνδας Σταμάτης, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κόντου θα επιχειρήσουν να κρατήσουν ψηλά τον αγωνιστικό πήχη, μετά και την εμφάνιση στα προκριματικά όπου κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Για τον Γιώργο Κόντο, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νίκου Κοντάκη ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, το σημείο-κλειδί των αγώνων της τελικής φάσης είναι η κλήρωση που θα γίνει την Κυριακή.

«Πάρα πολλά θα κριθούν πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες. Η κλήρωση του 1ου γύρου, θα μας δείξει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε στη σπουδαία αυτή διοργάνωση. Ο πρώτος γύρος έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού εφόσον καταφέρουμε να κερδίσουμε, θα αποφύγουμε άμεσα τα προκριματικά της διοργάνωσης την επόμενη χρονιά. Εκτός των άλλων, μια καλή κλήρωση και ένα καλό ξεκίνημα, θα ανεβάσει τη ψυχολογία των παιδιών και θα τους δώσει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια. Μη ξεχνάμε, ότι στην τελική φάση παίρνουν μέρος μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου τένις, κάτι που κάνει την αποστολή μας ιδίαιτερα επικίνδυνη», τόνισε ο Γιώργος Κόντος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανοδική πορεία του αθλήματος στη χώρα μας.

«Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί με αγωνιστική σοβαρότητα μια μεγάλη διοργάνωση. Βγάζοντας στην επιφάνεια όλο το ταλέντο που διαθέτουν, τα παιδιά έφτασαν στον τελικό και εν τέλει κατέκτησαν και την πρώτη θέση που τώρα τους φέρνει στην τελική φάση. Αλλά και στα τουρνουά που συμμετέχουν, δείχνουν ότι έχουν ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και γι` αυτόν το λόγο έρχονται οι διακρίσεις αλλά και οι πρωτιές. Πλέον έχουν αποκτήσει το σεβασμό των αντιπάλων τους, οι οποίοι πλέον είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί και διαβασμένοι όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν Έλληνα τενίστα. Εύχομαι στην Τουρκία, να δείξουμε το κάτι παραπάνω, ώστε να αιφνιδιάσουμε και πάλι, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα», κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Στο 2ο γκρουπ, εκτός της Ελλάδας, μετέχουν Νιγηρία, Καναδάς, Βέλγιο, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Γερμανία, Ιταλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Κροατία και η Τουρκία ως διοργανώτρια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

* Η ελληνική παρουσία στο World Group 2 από το 2005:

2005: 15η θέση

2006: -

2007: 12η θέση

2008: 8η θέση

2009: 14η θέση

2010: -

2011: 16η θέση

2012: 12η θέση

* Η «χρυσή βίβλος» στο World Group 2 από το 2008:

Νότια Κορέα 2012 – 1. Ταϊλάνδη, 2. Νότια Αφρική, 3. Σρι Λάνκα

Νότια Αφρική 2011 – 1. Ιαπωνία, 2. ΗΠΑ, 3. Νότια Αφρική

Τουρκία 2010 – 1. Κολομβία, 2. Αργεντινή, 3. Ιράν

Μ. Βρετανία 2009 – 1. Αυστρία, 2. Χιλή, 3. Βραζιλία

Ιταλία 2008 – 1. Μ. Βρετανία, 2. Βέλγιο, 3. Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου