Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι μαθητές παίζουν και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν υπεύθυνα

«Χρησιμοποιώ υπεύθυνα». Για δεύτερη χρόνια θα υλοποιηθεί το παιχνίδι του WWF Ελλάς, που μέσα από διασκεδαστικό τρόπο ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά στην ορθή κατανάλωση και στην εξοικονόμηση. Διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα από την ιστοσελίδα της WWF.

Το παιχνίδι παίζεται μέσα στην τάξη. Η διάρκεια του είναι 1-2 διδακτικές ώρες, ενώ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για όλη τη χρονιά. Φέτος, το σενάριο προβλέπει ότι 2 παιδιά αποφασίζουν να κάνουν πάρτυ. Προχωρούν στις ανάλογες ετοιμασίες και οι συμμαθητές τους προσπαθούν να βρουν τα λάθη που στοιχίζουν σε απώλεια φυσικών πόρων και χρημάτων ενώ προσπαθούν να τα διορθώσουν. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που βρήκε και διόρθωσε τα περισσότερα λάθη

«Το παιχνίδι αυτό» εξηγούν από την WWF «θίγει πολλά θέματα κατανάλωσης και χρήσης αγαθών στην καθημερινή ζωή ενός νοικοκυριού, με έμφαση στις καταναλωτικές συνήθειες των παιδιών.» Μετά τη λήξη του παιχνιδιού τα παιδιά της κάθε τάξης αναλαμβάνουν να ενημερώσουν όσους περισσότερους συγγενείς και φίλους μπορούν για την υπεύθυνη κατανάλωση. Μαζεύουν υπογραφές με τις οποίες δεσμεύονται ότι θα αλλάξουν μια συνήθειά τους και παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό του WWF. Η προθεσμία υποβολής στο WWF είναι 24 Μαΐου 2013, ενώ το παιχνίδι υλοποιείται σε συνεργασία με το ΒΙΤΑΜ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου