Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παιχνίδι φυσικής: ο νόμος της βαρύτητας (Gravity Master)

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μπορεί να συνεπάρει και τους μαθητές σας κι εσάς είναι τοgravity master. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα και το μυαλό μας. Παίζεται on line διαθέτοντας 24 επίπεδα που γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο στόχος είναι να στείλουμε την μαύρη μπάλα πάνω στους περιστρεφόμενους κύκλους.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο πράγματα: Αντικείμενα που θα δημιουργήσουμε με το ποντίκι μας, και φυσικά, τον νόμο της βαρύτητας!


Πρέπει να έχετε υπόψη ότι τα σχήματα που θα κάνουμε με το ποντίκι μας αν ενώνονται (σε κύκλο, τρίγωνο, τετράγωνο κλπ) δημιουργούν συμπαγές και βαρύ αντικείμενο, ενώ αν δεν ενώνονται δημιουργούν μια απλή γραμμή, ευθεία, καμπύλη, ή τεθλασμένη.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να ρίξουμε ένα αντικείμενο που δημιουργήσαμε με το ποντίκι πάνω και λοξά από τη μαύρη μπάλα ώστε να την κάνουμε να κινηθεί στην επιθυμητή κατεύθυνση.


Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το αντικείμενο που ρίξαμε ώστε να κάνουμε την μπάλα να κινηθεί προς τα δεξιά.


Πάρτε υπόψη ότι υπάρχει σκορ το οποίο μειώνεται κάθε φορά που δημιουργούμε ένα αντικείμενο με το ποντίκι μας, αλλά και καθώς περνάει ο χρόνος. Στόχος είναι να ακουμπήσει η μαύρη μπάλα όλους τους περιστρεφόμενους κύκλους στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή σπατάλη αντικειμένων.

Μετά από κάθε επίπεδο περάστε στο επόμενο ή ξαναδοκιμάστε το. Πατώντας enter το επίπεδο παίζεται από την αρχή.

Το gravity master είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εξοικείωσης με τη βαρύτητα, προκαλεί την εφευρετικότητα των μαθητών, διατηρεί αμείωτη την περιέργεια. Φαίνεται απλά ένα παιχνίδι, πρόκειται όμως για μια πετυχημένη προσομοίωση βασικών νόμων της Φυσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου