Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Γερμανικές Ταινίες Αnimation

Ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut που παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7: Μια ανθολογία 37 έργων που διακρίθηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ και δίνουν μια εικόνα της δημιουργίας και των εξελίξεων στο χώρο της animation στη Γερμανία κατά το χρονικό διάστημα 2000-2007.

Οι κινηματογραφιστές του προγράμματος δεν δίνουν απλώς ζωή σε διάφορα υλικά, σε κούκλες ή σχέδια, αλλά πλάθουν και ολόκληρους κόσμους με τους πιο διαφορετικούς τρόπους. Το φάσμα των κινηματογραφικών τους τεχνικών εκτείνεται από το σχέδιο, την κινούμενη κούκλα, τη ζωγραφική και την animation με πλαστελίνη μέχρι και την τρισδιάστατη computer animation. Συχνά βλέπουμε και συνδυασμό διαφόρων τεχνικών.

Όλες σχεδόν οι ταινίες διαγωνίστηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ και κέρδισαν πολλά βραβεία. Οι δημιουργοί τους σπούδασαν σε Ανώτατες Σχολές της χώρας – Ακαδημία Κινηματογράφου Baden-Württemberg, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «Konrad Wolf» Potsdam-Babelsberg, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Νέων Μέσων για την Τέχνη Κολωνία, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Kassel – και εργάζονται τώρα πια στο χώρο της παραγωγής ή της εκπαίδευσης. 
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου