Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εργαστήρια στην δημοτική βιβλιοθήκη

Δωρεάν εργαστήρια, στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα «ΕΛΛΗΧΟΣ».

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και σε ενήλικες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρια συγγραφής, αγιογραφίας και σκίτσου, καθώς και δραστηριότητες για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Οι διδάσκοντες συμμετέχουν εθελοντικά, ενώ στις δράσεις που σχετίζονται με τη ζωγραφική παίρνουν μέρος μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό νούμερο της Βιβλιοθήκης, 2310 315100 ή με τον κ. Δημήτρη Καλαμάρα στο νούμερο 6978 108597.
Οι δράσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2012 και θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012 – 13. Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ως εξής:

Κάθε Δευτέρα στις 17:00, «Δημιουργική Γραφή» - Εργαστήριο για παιδιά άνω των 8 ετών, από τον Δημήτρη Καλαμάρα. – Η διαδικασία της συγγραφής, μέσα από παιχνίδια ασκήσεων και φόρμας.

Κάθε Δευτέρα στις 18:45 (Για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο), «Χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, Κόσμημα και Κηροπλαστική» - Εργαστήριο για ενήλικες από τη Μαρία Χατζή.

Κάθε Τρίτη στις 17:00, «Σκίτσο» - Εργαστήριο για παιδιά άνω των 8 ετών, από τη Φρόσω Γαρυφάλλου – Τεχνικές ελεύθερου σχεδίου και σκίτσου, με στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Κάθε Τετάρτη στις 16:15, «Σκάκι» - Εργαστήριο για παιδιά άνω των 7 ετών, από τον Δημήτρη Εξιζόγλου – Τεχνικές ανάπτυξης της στρατηγικής ικανότητας και της δομημένης σκέψης στο σκάκι.

Κάθε Τετάρτη στις 17:00, «Ζωγραφική» - Εργαστήριο για παιδιά άνω των 7 ετών, από την Ελένη Συροπούλου - Ματθαιοπούλου – Διδασκαλία των βασικών αρχών χρωματικής σύνθεσης, προοπτικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00, «Λέσχη Βιβλίου» - Για παιδιά κάθε ηλικίας, από την Αμαλία Αραμπατζή – Γνωριμία με το βιβλίο, μέσα από την ανάγνωση, αλλά και την αφήγηση.

Κάθε Παρασκευή στις 17:00, «Αγιογραφία» - Εργαστήρια για ενήλικες και για παιδιά άνω των 8 ετών, από τη Δέσποινα Σιαπανέλα και τον Ηλία Ντιό.
 
Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου