Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Θεατρικός διαγωνισμός με θέμα το ρατσισμό

Θεατρικό διαγωνισμό, με θέμα το φαινόμενο του ρατσισμού πραγματοποιεί για το 2013 η ομάδα του πολιτιστικού χώρου «Κινητήρας Στούντιο» (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη). Μετά από τα ερωτήματα «Τι μου αρέσει στην κρίση;» (2011) και «Τι θα έκανες, αν δεν φοβόσουν;» (2012), ο φετινός διαγωνισμός ξεκινάει με το ερώτημα «Πόσο ρατσιστής είσαι;».

Ο ολοένα αυξανόμενος «φόβος» απέναντι σε ανθρώπους «ξένους», με διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετική θρησκεία, εμφάνιση ή ιδιότητα είναι ίσως η αιτία της έλλειψης ανοχής, πόσο μάλλον της διάθεσης φιλοξενίας, απέναντι στους «διαφορετικούς» που διεκδικούν μια θέση στην καθημερινότητα και τη σύγχρονη ζωή μας. Όμως η ερώτηση αφορά όλους. Ακόμα και όσους από εμάς θέτουμε το ερώτημα σε κάποιον άλλο:

Τελικά, πόσο ρατσισμό κρύβουμε μέσα μας; Πώς «φώλιασε» μέσα μας ο ρατσισμός; Είναι ο ρατσισμός ένα παροδικό φαινόμενο; Απέναντι σε ποιούς είμαστε ρατσιστές; Μόνο στους ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας; Τι γίνεται με τους άντρες; Τις γυναίκες; Τα ζώα; Τους ανθρώπους με αναπηρία; Τον προϊστάμενο μας; Τους πολιτικούς;
Υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγούμε τελικά από τις ρατσιστικές μας «τάσεις»;
Το «ζητούμενο» του διαγωνισμού:

Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν ένα θεατρικό δρώμενο στο οποίο θα συμμετέχουν 3 άτομα. Η διάρκεια του θα πρέπει να είναι από 5 μέχρι 15 λεπτά. Εκτός από την τέχνη της υποκριτικής, η μουσική, ο χορός και η Stand Up Comedy είναι ανάμεσα στα εκφραστικά μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Οι δηλώσεις συμμετοχής:

Γίνονται δεκτές στο e- mail cv@kinitiras.com μέχρι τις 13/02/13. Οι εδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής

Οι καλύτερες 6-8 παραστάσεις, θα παρουσιαστούν στο Κινητήρας Στούντιο, στις 28 με 31 Μαρτίου. Η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή, που αποτελείται από τις Ana Sanchez-Colberg, Δήμητρα Αράπογλου και Βίκυ Αδάμου
Νικητές και βραβεία:

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και θα δοθούν δύο βραβεία:
- Το βραβείο της επιτροπής, το οποίο δίνει στους νικητές την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια παράσταση στο «Κινητήρας Στούντιο», κατά τη διάρκεια του τέταρτου «In progress festival» το Φθινόπωρο του 2013 για τρεις βραδιές.
και το βραβείο του κοινού, το οποίο είναι χρηματικό έπαθλο ύψους 399,99 ευρώ. Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από το διαγωνισμό, να αναδειχθούν και να προωθήσουν το έργο τους, καθώς και θα διαφημιστούν στα μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου