Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τα καλά παιδιά αποδεικνύονται πιο δημοφιλή

Οι καλές πράξεις στην προ-εφηβική ηλικία ενός παιδιού το καθιστούν πιο δημοφιλές ανάμεσα στους συμμαθητές του, ενώ συμβάλλουν και στην προσωπική του ικανοποίηση, υπογραμμίζει νέα επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια συγκρότησαν ομάδα 400 παιδιών, ηλικίας μεταξύ εννέα και 11 ετών, και τους ανέθεσαν είτε να εκτελούν τρεις καλές πράξεις την εβδομάδα είτε – ως ομάδα ελέγχου – να επισκέπτονται διαφορετικούς χώρους στους οποίους είχε πραγματοποιηθεί μια καλή πράξη (όπως καθάρισμα, ανακαίνιση χώρου κτλ.)

Οι καλές πράξεις που έπρεπε να εκτελούν οι μαθητές δεν απευθύνονταν αναγκαστικά μόνο σε συμμαθητές τους, μπορούσαν να συμβάλλουν και σε δουλειές του σπιτιού, «μέχρι και μία αγκαλιά στην κουρασμένη τους μητέρα μετρούσε», εξηγεί ένας από τους επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα έπειτα από τέσσερις εβδομάδες παρακολούθησης των παιδιών ήταν θεαματικά. Οι ικανότητες κοινωνικοποίησής τους αυξήθηκαν, δημιουργήθηκε ένα πιο ομαδικό πνεύμα μέσα στις τάξεις των σχολείων, ενώ δεν σημειώθηκε ούτε ένας τσακωμός μεταξύ τους.

Διαβάστε ΕΔΩ (στα αγγλικά) ολόκληρη την έρευνα

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου