Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτές, έθιμα και κάλαντα 3.000 ετών

Στολισμένο δένδρο, κάλαντα και ανταλλαγές δώρων. Ποιος είπε ότι είναι έθιμα που έρχονται από μακριά; Μια βόλτα ώς το Μουσείο Ακρόπολης είναι αρκετή για να αποδείξει στους επισκέπτες του ότι και οι αρχαίοι Αθηναίοι στόλιζαν ένα κλαδί ελιάς, την Ειρεσιώνη, την οποία τα παιδιά περιέφεραν στα σπίτια τραγουδώντας ευχές για τους οικοδεσπότες.
Οι μικροί λοιπόν επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να στολίσουν την δική τους Ειρεσιώνη και να τραγουδήσουν κάλαντα 3.000 ετών στο πλαίσιο του εργαστηρίου που πραγματοποιεί το μουσείο αυτή και την ερχόμενη Κυριακή στο αναγνωστήριο του δευτέρου ορόφου.
Γιορτές και δώρα της αρχαιότητας που άντεξαν ώς τις μέρες μας θα ανακαλύψουν με την βοήθεια των αρχαιολόγων του μουσείου όσοι ακολουθήσουν το πρόγραμμα «Κρύο και ζεστό, ρόδι - ρόδι είσαι εδώ;», στο φινάλε του οποίου κρύβεται μια έκπληξη, ενώ όσοι αγαπούν τις τρισδιάστατες προβολές, ο Ιερός Βράχος θα αποκαλύπτει την ιστορία του αρκεί να φορέσετε τα κόκκινα ειδικά γυαλιά (τα δυο ερχόμενα Σαββατοκύριακα, για παιδιά άνω των 13 ετών).
Ακόμη όμως και για εκείνους που θέλουν απλώς να απολαύσουν τα υπέροχα εκθέματα συνοδεία μουσικής ο πιανίστας Μάριος Στρόφαλης το μεσημέρι (12.30) της Κυριακής θα ερμηνεύσει «Χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες από το βασίλειο των ζώων» και «Νέα μουσικά παραμύθια», ενώ στις 17.00, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο θα παρουσιάσει η Μεικτή και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ με τον Γεράσιμο Χοϊδά στο πιάνο υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα.
Το εισιτήριο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 2 ευρώ, για τις προβολές 1 ευρώ και απαιτείται κράτηση στην είσοδο 15 λεπτά πριν από την έναρξη των προγραμμάτων. Πληροφορίες στο τηλ. 210-9000.900.
Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου