Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκληση για συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) απέστειλε πληροφορίες για συμμετοχή συναδέλφων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO, ΙΒΟ2013).

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Πρόσκληση του ΔΣ της ΠΕΒ για εθελοντική συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και της συμμετοχής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας. Μετά την φετινή επιτυχημένη μας συμμετοχή, χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για ανάλογη ή και μεγαλύτερη επιτυχία. Η εγκύκλιος έχει αποσταλεί στο ΥΠΑΙΠΘΑ και περιμένουμε την υπογραφή της. Δείτε την εξεταστέα ύλη της Α φάσης του διαγωνισμού.
Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του ΠΔΒ 2013, η Α φάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013. Φέτος συμμετέχει, για πρώτη φορά αυτοτελώς και η Α τάξη, με αποτέλεσμα ο όγκος των θεμάτων να είναι πια πολύ μεγάλος.
Μπορείτε να μας αποστείλετε θέματα (χρησιμοποιώντας τη σχετική φόρμα) για κάθε τάξη προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της Επιτροπής Επιλογής Θεμάτων και να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη ποικιλία θεμάτων (λόγω πολλών αποστολέων) και την αποτύπωση της ιδιαίτερης και προσωπικής σκέψης καθενός. Τα θέματα πρέπει να αποσταλούν επώνυμα, αφενός για υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας αν παραστεί ανάγκη τροποποίησης, αφετέρου για να καταγραφεί στην ΠΕΒ η πνευματική δημιουργία των Βιολόγων καθηγητών. Η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία υπάρχει ο χαρακτήρας των θεμάτων είναι εδώ.
Για σχετικές οδηγίες για την δήλωση συμμετοχής στο Οργανωτικό Σχήμα του Διαγωνισμού ή της Ολυμπιάδας, δείτε εδώ.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η ενεργοποίηση όλων μας είναι απαραίτηση προϋπόθεση για την επιτυχία του διαγωνισμού και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών. Οπότε, ο καθένας από εμάς ας προσπαθήσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με το σχολείο του. Επιπλέον, οποιαδήποτε εμπλοκή στο οργανωτικό σχήμα είναι μοναδική εμπειρία και είναι σίγουρο πως θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε.

Εικόνα: Το λογότυπο της ΙΒΟ 2013 που θα γίνει στην Ελβετία.
Πηγή (κειμένου και εικόνας): Η Βιολογία στο Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου