Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΖΗ και Μαμάδες στον Δρόμο αύριο το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία

"Είμαστε πεζοί. Άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί, άλλοι με κινητικά προβλήματα και άλλοι χωρίς, όλοι ευάλωτοι. Θέλουμε να περπατάμε ελεύθερα, χωρίς εμπόδια, με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους, τραυματίες και νεκρούς, μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον, με όσο το δυνατόν λιγότερη ρύπανση και θόρυβο", αυτοσυστήνονται οι διοργανωτές της αυριανής εκδήλωσης.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12.00 του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, από την πλευρά “προς Πειραιά”), με σκοπό "να προβάλουμε (με ευγένεια, αλλά χωρίς υποχωρήσεις) τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πεζών και να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους".

Την εκδήλωση συντονίζουν οι πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των πεζών ΠΕΖΗ και Μαμάδες στον Δρόμο. Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να φτιάξουν τη δική τους πινακίδα, με το δικό τους μήνυμα και να τη φέρουν μαζί τους, επισημαίνοντας: "Όσοι-ες περισσότεροι-ες μαζευτούμε, τόσο περισσότερες δράσεις θα πραγματοποιηθούν. Γιατί... η πόλη μας, είτε με την οικονομική κρίση είτε χωρίς αυτή, είναι για τους ανθρώπους".

Πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://www.pezh.gr/ και http://mamastodromo.blogspot.gr/ 
 
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου