Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μία «ανάπηρη» κούκλα προκάλεσε τη σουηδική κοινή γνώμη

Τον περασμένο Μάιο μία οργάνωση σόκαρε τη Σουηδία όταν ξεκίνησε να πουλάει 300 κούκλες όπως αυτή της φωτογραφίας.

Το κουτί συσκευασίας έγραφε: «Η ανάπηρη κούκλα GIL. Να της συμπεριφέρεστε σαν να μία πραγματική ηλίθια! ». Η σελίδα Facebook της αμφιλεγόμενης κούκλας διευκρίνιζε: «Δεν βρίζει, δεν έχει καμία σεξουαλική επαφή, δεν πίνει και δεν πηγαίνει ποτέ στην τουαλέτα. Καλύτερα κι από έναν πραγματικό καθυστερημένο!».

Όπως αναφέρει η Le Monde, το Vice έκανε αναφορά στην κυκλοφορία αυτής της κούκλας, δημοσιεύοντας μία συνέντευξη ενός εκπροσώπου της οργάνωσης GIL, η οποία προσφέρει στα άτομα με εδικές ανάγκες, ειδικά εργαλεία που επιτρέπουν μία πιο αυτόνομη ζωή.

«Τα μέλη της οργάνωσής μας έχουν βαρεθεί τη θετική διάκριση προς το μέρος μας. Μας μεταχειρίζονται σαν παιδιά. Θέλαμε να κάνουμε κάτι προκλητικό. Έχω σιχαθεί να σκέφτονται πράγματα για μένα όπως: «Είσαι ήδη σε αναπηρική καρέκλα, δεν θα έπρεπε να πίνεις!».

Η θέση της οργάνωσης είναι: «Είμαστε άτομα όπως όλα τ' άλλα. Συμπεριφερθείτε μας σαν ανθρώπους. Εάν αισθανθείτε την καταπιεσμένη ανάγκη να γίνετε "γλυκούληδες" με κάποιον που υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση, μπορείτε να αγοράσετε μία από τις κούκλες μας.».

Τέλος, η οργάνωση διευκρινίζει στο Vice ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει μια καινούργια σειρά από κούκλες. «Αν θέλετε να αγοράσετε μία, μπορείτε να μας στείλετε e-mail.».
 
Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου