Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας ιδρύθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του χώρου της υγείας με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιστημόνων της αποκατάστασης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την θεραπευτική ιππασίας. Πεποίθηση μας είναι, ότι μόνο με τον τρόπο αυτό, η θεραπευτική ιππασία μπορεί να γίνει μια αυστηρά δομημένη θεραπεία, με δικά της θεραπευτικά πρωτόκολλα και διακριτό το ρόλο του θεραπευτή στην ομάδα αποκατάστασης, μεγιστοποιώντας τα οφέλη από αυτή, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς.
Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και η Σχολή Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας από τον ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. Μια σχολή που ήδη κλίνει τα 6 χρόνια λειτουργίας και έχει παρουσιάσει μεγάλη απήχηση στους θεραπευτές στην Ελλάδα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ξεκινά το πρώτο από τα τρία , 4ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. , για την απόκτηση της επάρκειας του εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας . Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές και τελειόφοιτους επαγγελμάτων υγείας ( όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ειδ. παιδαγωγούς κλπ).
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 12 μέρες και είναι χωρισμένο σε 3 ενότητες (4ήμερα σεμινάρια),ενώ ακολουθεί 6ήμερη πρακτική εξάσκηση (σε ημερομηνίες της επιλογής σας). Την τελευταία ημέρα της πρακτικής εξάσκησης θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για την απόκτηση της επάρκειας.
Η πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτώβριου έως και την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Ώρες παρακολούθησης πρώτης ενότητας:

Παρασκευή 3.00 μμ - 7.00 μμ
Σάββατο 9.30 πμ – 6.30 μμ
Κυριακή 9.30 πμ – 6.30 μμ
Δευτέρα 9.30πμ – 2.00 μμ

- Το πρόγραμμα της πρώτης ενότητας θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες με e-mail.

- Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της κάθε ενότητας σαν ανεξάρτητο σεμινάριο.

- Για να αποκτήσει κάποιος την τίτλο του εκπαιδευτή θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει τα τρία 4ήμερα σεμινάρια συν την εξαήμερη πρακτική εξάσκηση.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους για συμμετοχή να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι. 6957-044048 (κα Ελένη Γρίβα 9.00 πμ -7.00 μμ), ή με τον κύριο Νίκο Πολύζο 6942-464678 , 5-8 μμ.

Το κόστος του κάθε 4ημέρου είναι 270 Ευρώ.

Ημερομηνίες υπολοίπων ενοτήτων:
8- 11 Φεβρουαρίου 2013
17-20 Μαίου 2013
 
Πηγή: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου