Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Υποτροφίες από τα έσοδα της κληρoνομίας Μαρίας Ράδου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, που κατάγονται από το Δήμο Αθηναίων ή από την Ηπειρο και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων ή σε Δήμους και Κοινότητες της Ηπείρου, αποκλειομένων των καταγομένων από τη Μ. Ασία (η καταγωγή των υποψηφίων καθορίζεται από την καταγωγή του πατέρα), για τη χορήγηση, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2011-12, δύο (2) υποτροφιών από τα έσοδα της Κληρoνομίας ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΔΟΥ.

Το ποσό της υποτροφίας ορίζεται σε Ευρώ τριακόσια (Ευρώ 300,00)
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Πανεπιστήμιο στις 22/10, 23/10, 24/10, 25/10 και 26/10/2012, , στο κτήριο της Νομικής Σχολής, (οδός Σίνα 3 & Σόλωνος) και Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιούπολη, από επιτροπή, η οποία έχει καταρτισθεί σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κ.Δ.18/23-8-41. Θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα εντός του Σεπτεμβρίου 2012.
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Έκθεση Ιδεών. Επίσης οι Α/ετείς θα εξεταστούν και σε μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο έτους 2011 και οι Β/ετείς , Γ/ετείς και Δ/ετείς φοιτητές και σε μαθήματα του προηγούμενου Πανεπιστημιακού έτους 2010-11.
Η βαθμολογία θα γίνει με τους αριθμούς 0- 20 οι δε διαγωνιζόμενοι πρέπει να συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Αιτήσεις για αναβαθμολόγηση δε γίνονται δεκτές, γιατί δεν προβλέπεται από το Νόμο.

Η υποτροφία θα αρχίσει να καταβάλλεται στους υπoτρόφους από την αρχή του Παν/κού έτους 2011-12 και θα λήξει το μήνα Ιούνιο του έτους που κανονικά τελειώνουν τις σπουδές τους, εφ’ όσον καταστούν πτυχιούχοι, διαφορετικά το μήνα Σεπτέμβριο του ιδίου έτους (άρθρο 55 του Α.Ν. 2039/39. όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 10 του Ν. 1583/85 και άρθρο 25 του ΚΔ. 18/41).
Για τη συνέχιση της υποτροφίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υπότροφοι να προάγονται με βαθμό «Αριστα» ή τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».
Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα των υποτρόφων ή εάν οι υπότροφοι δε λάβουν το πτυχίο τους μέσα σε ένα έτος από τη λήξη της κανονικής διάρκειας των σπουδών τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά της υποτροφίας, που έχουν λάβει μέχρι τότε (άρθρα 57-60 του Α.Ν. 2039/39).
Η υποτροφία δύναται να διακοπεί εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των ετησίων εσόδων του Κληροδοτήματος. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου διακόπηκε η υποτροφία (άρθ.59 του Α.Ν.2039/39)

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) μέχρι 13 – 07 – 2012 αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: α) η ηλικία των υποψηφίων , όχι μεγαλύτερη των τριάντα έξι (36) ετών , β) η Ελληνική Ιθαγένεια και γ) η καταγωγή από το Δήμο Αθηναίων ή από Δήμους και Κοινότητες της Ηπείρου. (Η καταγωγή των υποψηφίων καθορίζεται μόνο από την καταγωγή του πατέρα). (Αναζητείται αυτεπάγγελτα)
2. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, που να έχει εκδοθεί πρόσφατα, το πολύ τρεις (3) μήνες, πριν την υποβολή των αιτήσεων (αναζητείται αυτεπάγγελτα)
3. Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν έλαβαν ή δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από το ίδιο ή άλλο Κληροδοτήματα, Κληρονομία ή Δωρεά και ότι δεν έχασαν από δική τους υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία
4. Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων ή σε Δήμους και Κοινότητες της Ηπείρου, καθώς και απόκομμα λογαριασμού ΟΤΕ ή ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ
5. Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία και βαθμό στο προηγούμενο έτος σπουδών (2010-11) τουλάχιστον ‘’Λίαν Καλώς’’ και διαγωγή τουλάχιστον ‘’Κοσμία’’. ».(Σύμφωνα με την από 27-11-2008 απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου οι υποψήφιοι πρέπει να οφείλουν μέχρι
και δύο (2) μαθήματα από το προηγούμενο έτος σπουδών και στα υπόλοιπα να έχουν ΜΟ. βαθμολογίας τουλάχιστον«Λ. Καλώς»).
Οι πρωτοετείς φοιτητές θα υποβάλουν τα με αύξοντα αριθμό ένα (1) έως και τέσσερα (4) και επί πλέον :
1. Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό τουλάχιστον «Λ. Καλώς»
2. Βεβαίωση εγγραφής στα ΑΕΙ
Εντυπα αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Σταδίου
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου