Σας περισσεύουν λεμόνια; Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα σπιτικό και οικολογικό αναψυκτικό: μια υπέροχη λεμονάδα!
Υλικά:
4 λεμόνια
Μισό λίτρο νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξύστε τα λεμόνια στον τρίφτη και προσθέστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό και ζάχαρη.
Ζεστάνετε το μείγμα μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 10 έως 15λεπτά.
Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέστε και το χυμό από τα λεμόνια (εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και χυμό από μισό πορτοκάλι).
Σουρώστε το χυμό του λεμονιού και τοποθετήστε τον σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Βάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο, όπου διατηρείται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Η λεμονάδα σερβίρεται σε μικρή δόση και αραιώνετε με παγωμένο νερό.
Υλικά:
4 λεμόνια
Μισό λίτρο νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξύστε τα λεμόνια στον τρίφτη και προσθέστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό και ζάχαρη.
Ζεστάνετε το μείγμα μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 10 έως 15λεπτά.
Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέστε και το χυμό από τα λεμόνια (εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε και χυμό από μισό πορτοκάλι).
Σουρώστε το χυμό του λεμονιού και τοποθετήστε τον σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Βάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο, όπου διατηρείται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Η λεμονάδα σερβίρεται σε μικρή δόση και αραιώνετε με παγωμένο νερό.
Πηγή: econews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου