Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πράσινη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη από το Δήμο Κηφισιάς

Την πρώτη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη δημιούργησε ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρώντας σε ένα πιλοτικό εγχείρημα. Από τους πόρους που δε χρησιμοποιήθηκαν, κατασκεύασε την πρώτη εναλλακτική δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία θα τοποθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου, το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, για όλους τους πολίτες.

Η βιβλιοθήκη έχει διαστάσεις 80Χ80 εκατοστά και ύψος 1,70 μέτρα. Είναι κατασκευασμένη από σίδερο και τεχνητό γυαλί, αυτοφωτιζόμενη αφού στην οροφή της υπάρχει τοποθετημένο φωτοβολταϊκό πανέλο και η χωρητικότητα της φτάνει τα 350 βιβλία. Η ιδέα της βιβλιοθήκης γεννήθηκε από δύο νέους αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, την Ειρήνη - Αιμιλία Ιωαννίδου και τον Ελευθέριο Αμπατζή.

Είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο. Το απόθεμα της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο χρήστης ο οποίος παράλληλα μπορεί να αποτελεί και το δωρητή μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να το επιστρέψει.

Η πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
«Σας καλούμε να προσφέρεται βιβλία κάθε είδους και θεματολογίας, βιβλία που απευθύνονται σε κάθε ηλικία. Όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να δανειστούμε εύκολα κι απλά, αλλά και να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια "βιβλιοδρομίας" του Δήμου Κηφισιάς όπου αντί για σκυτάλη ανταλλάσουμε βιβλία!», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου