Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αυτά δεν είναι...παιχνίδια!

Μία εφηβική απερισκεψία ήταν αρκετή για ένα 14χρονο κορίτσι, κόρη γνωστού σκηνοθέτη, να πέσει θύμα διασυρμού, αφού ένα ροζ βίντεο, με πρωταγωνίστρια την ίδια έκανε το γύρω του σχολείο της, αλλά και του διαδικτύου.

Η μαθήτρια που φοιτούσε σε γνωστό σχολείο στο Κολωνάκι έφτασε στο σημείο να κάνει ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας. Η 14χρονη έπεσε θύμα διασυρμού στο Διαδίκτυο και οι γονείς της αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια γνώρισε ένα μικρότερο κατά ένα χρόνο μαθητή και μετά από έντονο φλερτ έδωσαν ραντεβού την τελευταία ώρα στις τουαλέτες. Ο μαθητής όμως είχε βάλει σε εφαρμογή μαζί με ένα φίλο του σχέδιο διασυρμού της κοπέλας, αφού κατέγραψαν σε βίντεο όλη την ερωτική πράξη και στη συνέχεια μέσω mms, έστειλαν το υλικό στα κινητά σχεδόν όλων των μαθητών του σχολείου. Την επόμενη ημέρα, όλο το σχολείο γνώριζε τι είχε διαδραματιστεί ενώ το ροζ βίντεο που έδειχνε τη συνεύρεση των δύο μαθητών είχε ανέβει και σε πορνό σελίδες του διαδικτύου. Το κορίτσι μόλις είδε το βίντεο και διαπίστωσε τι είχε συμβεί έπαθε σοκ.

Το ανήλικο κορίτσι για ένα ολόκληρο μήνα ήταν κλεισμένο στο σπίτι της και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Μάλιστα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, ευτυχώς όμως χωρίς να το καταφέρει. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να της αλλάξουν σχολείο, ωστόσο σε λίγες μέρες το ίδιο βίντεο ήταν στα χέρια των νέων συμμαθητών της.

Ο γνωστός σκηνοθέτης με τη σύζυγό του αποφάσισαν να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν μήνυση σε βάρος των γονέων του 13χρονου μαθητή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάνουν λόγο για μια μορφή cyber bullying, αφού πλέον έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, όπου παιδιά διασύρονται μέσα από το Διαδίκτυο από μικρής διάρκειας βίντεο που τράβηξαν είτε συμμαθητές τους είτε άγνωστοι και ζητούν βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί αδυνατούν να σταματήσουν τη διάδοση και περιορίζονται στον εντοπισμό των ατόμων που κατέγραψαν τα βίντεο.
 
Πηγή: i-reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου