Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό από το κληροδότημα Π. Τριανταφυλλίδη

Το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τη χορήγηση Δέκα [10] υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 από τα έσοδα του κληροδοτήματος Π. Τριανταφυλλίδη, σε πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων καταγόμενους από την Πελοπόννησο χωρίς διαγωνισμό με κριτήριο το βαθμό του πτυχίου, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των πτυχιούχων των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών. Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είναι πτυχιούχοι των παραπάνω σχολών προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων στον πίνακα επιτυχόντων.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι μέχρι δύο [2] χρόνια, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών, εφόσον επαρκούν τα έσοδα του κληροδοτήματος και η πορεία των σπουδών στην αλλοδαπή είναι πολύ καλή.

Το ποσό της υποτροφίας είναι 800 ΕΥΡΩ το μήνα και η υποτροφία αφορά το το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και η καταβολή της αρχίζει από την άφιξη των υποτρόφων στην αλλοδαπή.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν από την 24η Μαΐου 2012 και το αργότερο μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2012.
Να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά οε ένα από τα εξής γραφεία: Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) ή Γραφείο Πρωτοκόλλου (αριθ. γραφ. 0044, στο ισόγειο) ή να τις αποστείλουν ταχυδρομικά στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων Δ/νση Διοικητικού, Τμήμα Διαχείρισης και Μισθοδοσίας, Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος). Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, πρέπει να φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής της αίτησης τους. Το κείμενο της προκήρυξης είναι αναρτημένο στο δικτυακό τόπο του υπουργείου παιδείας.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου