Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στις 12 και 13 Μαΐου

Οι συντελεστές της παράστασης με τίτλο «Στην οθόνη φως» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και η ομάδα Grasshopper προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να πάρουν μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους, που αφορούν στη ζωή και στις ανησυχίες τους, παρουσιάζονται σε ένα θεατρικό μαραθώνιο, με στόχο την καλλιτεχνική ανταλλαγή και το γόνιμο προβληματισμό.

Οι οργανωτές και καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του φεστιβάλ, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της κάθε ομάδας, συντόνισαν τα θεατρικά εργαστήρια και είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Επτά ομάδες από όλη την Αθήνα, πέντε ώρες εφηβικό θέατρο, ογδόντα έφηβοι επί σκηνής. Επτά παραστάσεις, καθεμία διαφορετική και μοναδική. Όλες όμως αποτέλεσμα της θέλησης, της έμπνευσης, του οράματος και της δύναμης που έχουν μέσα τους οι νέοι άνθρωποι.

INFO:
Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή, Αντώνης Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Θεανώ Μεταξά, Θανάσης Μεγαλόπουλος και Νατάσσα Παπανδρέου

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα

Δραματουργική συνεργασία: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Κατερίνα Κωσταντινάκου, Παναγιώτα Κωσταντινάκου, Δημήτρης Καραντζάς

Φωτιστικός σχεδιασμός: Φίλιππος Κουτσαφτής

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.efivikotheatro.gr

Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος

Χώρος: Μικρή Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
 
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου