Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πασχαλινά Διηγήματα Ελλήνων Συγγραφέων στο Αναπαυτήριο Πικιώνη

Στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6 και στην εκπομπή «Φανταστικές Ιστορίες» που επιμελείται και παρουσιάζει η Άννα Σακαλή, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα, η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου διαβάζει πασχαλινά διηγήματα, με αφορμή την εκδήλωση στις 7 και 8 Απριλίου στο Αναπαυτήριον Πικιώνη.

Η Α΄ Ε.Π.Κ.Α. στην προσπάθειά της να προσεγγίσει το ευρύ κοινό και να προσφέρει μια διαφορετική αίσθηση των Αγίων Ημερών του Πάσχα, σε συνεργασία με την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ και το Θέατρο Χωρίς Σύνορα παρουσιάζουν τα Πασχαλινά Διηγήματα Ελλήνων Συγγραφέων στο Αναπαυτήριο Πικιώνη, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στο Λόφο των Μουσών, στου Φιλοπάππου.

Σάββατο του Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων, λίγο πριν από τη δύση του ήλιου, στις 5.00 το απόγευμα.

Της δράσης θα προηγηθεί ξενάγηση στις 3:30μ.μ., στις Λατρείες και τα Ιερά των Λόφων Μουσών, Πνύκας και Νυμφών από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κα. Όλγα Δακουρά-Βογιατζόγλου

Μετά την περσινή,μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό της δραματοποιημένης αφήγησης των «Πασχαλινών Διηγημάτων» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο ναΐσκο του Αγίου Ελισσαίου, επιστρέφουμε στην πασχαλινή ανθολογία με μερικά από τα ωραιότερα διηγήματά της, στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, που διαμόρφωσε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Πικιώνης, τη δεκαετία του 1950, και συνήθιζε ο ίδιος να αποκαλεί «Αναπαυτήριο».

Τα Πασχαλινά Διηγήματα που θα διαβαστούν:

Σάββατο του Λαζάρου, 7 Απριλίου
«Διπλή Γιορτή» του Δημήτρη Καμπούρογλου
«Το Πάσχα στον Πίνδο» του Κώστα Κρυστάλλη
«Πάσχα στα πέλαγα» του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Κυριακή των Βαΐων, 8 Απριλίου
«Η κεροδοσιά της Λαμπρής» του Στρατή Μυριβήλη
«Το πρώτο μου Πάσχα» του Γρηγορίου Ξενόπουλου

«Φανταστικές ιστορίες» με την Άννα Σακαλή - Παρασκευή 30 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6 
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου