Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού 1 ου Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει και φέτος, από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, το 2 ο επιστημονικό συνέδριο από μαθητές για μαθητές με τη συμμετοχή πάνω από 500 μαθητών 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
To 1ο ACSTAC κέρδισε, μεταξύ άλλων, το τρίτο βραβείο στο TEDx Athens Challenge, μετά από συνδυασμένη ψηφοφορία κριτών και κοινού.
Στο φετινό συνέδριο θα παραστούν και θα δώσουν διαλέξεις διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκός Φυσικός Σταμάτιος Κριμιζής, με πολυετή θητεία στα σημαντικότερα παγκόσμια κέντρα έρευνας του διαστήματος και επικεφαλής μερικών από τις πιο σημαντικές διαστημικές αποστολές της NASA. Ο κ. Κριμιζής θα δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 11:00, με θέμα: «Πενήντα χρόνια εξερεύνησης των πλανητών: το Νέο Ηλιακό Σύστημα».
Το συνέδριο θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ο κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης, μαθηματικός, ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, διακεκριμένος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Επιστημών Τεχνολογίας του ΜΙΤ, ο κ. Vincent Muller, καθηγητής φιλοσοφίας στο ACT, που θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και ο Γιώργος Γάτος και ο Απόστολος Παπαδόπουλος, νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές που θα παρουσιάσουν στους νέους συνέδρους τρόπους για την αλλαγή του κόσμου!
Το Κολλέγιο Ανατόλια, πρωτοπόρο στην εκπαίδευση, διοργάνωσε πέρσι το 1ο ACSTAC με στόχο να προωθήσει τη θετική στάση των μαθητών απέναντι στην έρευνα και να καλλιεργήσει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και τη διερευνητική μάθηση. Η καινοτομία του συνεδρίου συνίσταται στο γεγονός ότι οι μαθητές έχουν ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια του συνεδρίου: από τη διοργάνωσή του και την υποβολή εργασιών, μέχρι την παρουσίαση, την αξιολόγηση και την τελική ανάδειξη των καλύτερων από αυτές.
Το ενδιαφέρον και φέτος ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σχεδόν διπλάσιος αριθμός εργασιών σε σχέση με πέρσι. Πάνω από 700 μαθητές και καθηγητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των πρωτότυπων εργασιών αλλά και μια σειρά ειδικών εργαστηρίων πάνω στα πιο σημαντικά και καινοτόμα ζητήματα της επιστημονικής κοινότητας από τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στην υγεία του δέρματος, τα συστήματα αυτομάτου ελέγχου και η ρομποτική. Οι εργασίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και αξιόλογες με πρωτότυπα θέματα όπως «Πόσο επηρεάζει η μουσική τη συμπεριφορά των ζώων», «Η κατανόηση της φύσης μέσα από τα fractals», «Λίγη Φυσική…. για τη σοκολάτα» ενώ παρουσιάζονται εργασίες στην αγγλική γλώσσα όπως «Exposure to Radiation from House Objects» και «Title The Concept of Organism as Indicators of the Organic Pollution in Greek Streams and the Interference of Human in the Environment».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του συνεδρίου κυρία Χάιδω Σαμαρά, στο τηλέφωνο 2310 398251 ή με το γραφείο τύπου στο τηλ. 2310 398315.
Πηγή: ka-business
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου