Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανακοίνωσε ότι δέχεται υποψηφιότητες για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
1. Ανάλυση και κριτική διερεύνηση των καταστάσεων ταμειακής ροής από τη σκοπιά της Λογιστικής - Ελεγκτικής επιστήμης.
2. Παράγοντες εκτίμησης της λογιστικής πληροφόρησης για τη μελλοντική πορεία μιας επιχείρησης σε οικονομίες "υπό κρίση"
3. Φορολογική - λογιστική διερεύνηση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
4. Μοντελοποίηση χωροθέτησης και αναδιοργάνωσης χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
5. Διαχείριση πληροφοριών με τουριστική αξία.
6. Συστήματα επιλογής Διευθυντικών Στελεχών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
7. Η εκδήλωση των μορφών "οργανωσιακής δέσμευσης" κατά την περίοδο αναμονής και εφαρμογής οργανωσιακών αλλαγών στην ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
8. Απορρύθμιση στις Αερομεταφορές και Χ-αποτελεσματικότητα.
9. Χ-Αποδοτικότητα και Χ-Αποτελεσματικότητα στο Δημόσιο Τομέα.
10. Κόστος Συναλλαγής στον Κλάδο της Υγείας.
11. Μισθοί Απόδοσης και η Προσπάθεια των Εργαζομένων.
12. Παγκόσμιος Ιστός και Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα.
13. Στρατηγικά Πληροφοριακά Συστήματα.
14. Μέτρηση Απόδοσης και Πληροφοριακά Συστήματα.
15. Καινοτομία, δημιουργικότητα και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών 
16. Διοίκηση υπηρεσιών στον τουρισμό 
17. Εφαρμογές και επιπτώσεις νέων τεχνολογιών στη διοίκηση υπηρεσιών
18. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των περιφερειών μέσω του στρατηγικού μάνατζμεντ
19. Κοινωνιολογία της χρηματοοικονομικής: κοινωνικά δίκτυα και εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική

Δεκτές γίνονται υποψηφιότητες κατόχων Μεταπτυχιακού Διπλώματος σε συναφή προς τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και μετά από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. μπορούν να γίνουν δεκτοί και απόφοιτοι ΑΕΙ της χώρας ή ισότιμου ΑΕΙ της αλλοδαπής, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, διαθέτουν όμως διακριτή και αναγνωρισμένη, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, ερευνητική, μελετητική, συγγραφική κλπ, εμπειρία σε θέματα σχετικά με τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα. Πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε ή ισότιμων σχολών μπορούν να γίνουν δεκτοί μόνο εφόσον είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε. Η δυνατότητα παραμονής στη Χίο κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής θα ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Μ.Β.Α. , μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012 τα ακόλουθα:

1. Έντυπη Αίτηση (που παρέχεται από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διεύθυνση: http://www.ba.aegean.gr/) Η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά και ηλεκτρονικά στο medide_gram@chios.aegean.gr)
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος 
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών 
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων
5. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων
6. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας 
7. Μία (1) πρόσφατη Φωτογραφία 
8. Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή, ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο
9. Αντίγραφα πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. 
10. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται (ενδεικτικά) η επαγγελματική εμπειρία, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, πιστοποιημένη γνώση Η/Υ κλπ. (υποβάλλεται υποχρεωτικά και ηλεκτρονικά στο medide_gram@chios.aegean.gr)
11. Σχέδιο Πρότασης Διδακτορικής Διατριβής που θα περιέχει τον τίτλο του προτεινόμενου θέματος της διδακτορικής διατριβής, περιγραφή του προτεινόμενου θέματος, αναφορά στο σκοπό, στους επιμέρους στόχους και στην πρωτοτυπία της προτεινόμενης έρευνας, σκιαγράφηση της μεθοδολογίας που θα ακολουθηθεί, αναφορά στον τρόπο υλοποίησης της έρευνας και Ενδεικτική βιβλιογραφία. (υποβάλλεται υποχρεωτικά και ηλεκτρονικά στο medide_gram@chios.aegean.gr)

Τέλος, ο/η υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο, που σύμφωνα με την γνώμη του/ της, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη άποψη.
Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-M.B.A., του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλων 8, Τ.Κ. 82 100, Χίος (τηλ. επικοινωνίας κ. Βασιλείου Βάσω 22710 35122 & 35120, από 09.00-15.00, fax: 22710 35129, e-mail: medide_gram@chios.aegean.gr, το αργότερο μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου