Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

To MIT ξεκινά δωρεάν online πιστοποιημένα μαθήματα

Συγχωρέστε μας το σχόλιο, αλλά αυτή είναι η πραγματική επανάσταση στην εκπαίδευση. Το γνωστό MIT (Massachusetts Institute of Technology), ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, ανακοίνωσε το πρώτο δωρεάν κύκλο μαθημάτωντου που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να πιστοποιηθεί γι αυτό online.
Το project του πανεπιστημίου που αφορά την ιδέα του «αυτοματοποιημένου και ελεύθερου» πανεπιστημίου, ονομάζεται MITx και ο πρώτος κύκλος μαθημάτων στα ηλεκτρονικά (6.002x Circuits & Electronics), ξεκινά από τον Μάρτιο. Η διαδικασία της online διδασκαλίας είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και οι σπουδαστές που θα την ολοκληρώσουν θα λάβουν πιστοποίηση επιτυχούς παρακολούθησης.

Αυτοματοποιημένο πανεπιστήμιο

Φυσικά και υπάρχουν άπειρα online μαθήματα. Αυτό που κάνει την πρόταση του MIT ιδιαίτερη είναι ότι προσκαλεί σπουδαστές από όλο τον κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν κάποια δίδακτρα ή να πληρούν προκαταβολικά κάποιες προϋποθέσεις.

Μπορεί το MIT και άλλα πανεπιστήμια να διαθέτουν διαδικτυακά τους κύκλους σπουδών τους αλλά το MITx κάνει ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ένα πιστοποιημένο κύκλο μαθημάτων, ειδικά για online σπουδαστές. Τόσο η ύλη, όσο και η πιστοποίηση είναι διαθέσιμα online.

Τι γίνεται με τις «εξετάσεις»; Πώς βεβαιώνεται το «αδιάβλητο» για την πιστοποίηση των online σπουδαστών; Σύμφωνα με το MITx, υπάρχει ένας «κώδικας τιμής» που καλούνται οι σπουδαστές να ακολουθήσουν. Αλλά και η εμπιστοσύνη ότι θα το κάνουν.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα «κυκλωμάτων και ηλεκτρονικών» του πανεπιστημίου MIT, σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να έχετε κάποιες γνώσεις φυσικής, γραμμικής άλγεβρας και διαφορικών εξισώσεων. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τον συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Το παράδειγμα του MIT αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα πανεπιστήμια, αλλά και το ίδιο το MIT να εξελήξει πολύ περισσότερο, τόσο την πλατφόρμα του, όσο και το εύρος των μαθημάτων. Το πανεπιστήμιο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα MITx, τόσο μέσω ιδίων κεφαλαίων, όσο και από χρηματοδότηση ιδιωτών.

Πηγή: digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου