Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη συνέργεια πανεπιστημίου και κοινωνίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από εξήντα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

Ήδη πραγματοποιούνται με επιτυχία οι διαλέξεις του πρώτου τετραμήνου στους εξής θεματικούς κύκλους: Ζητήματα Ψυχικής Υγείας, Η λογοτεχνική παραγωγή στη Θεσσαλονίκη: η εικόνα της πόλης στη λογοτεχνία, Βιώσιμη ανάπτυξη και Προστασία του περιβάλλοντος, Η Φιλοσοφία ως τρόπος ζωής, Η πόλη και τα μουσεία της.

Για το δεύτερο τετράμηνο, με έναρξη το Μάρτιο του 2012 έχουν καθοριστεί έξι νέοι θεματικοί κύκλοι στους τομείς : Πόλη, Αρχιτεκτονική και καθημερινή ζωή, δώδεκα επίκαιρα θέματα Ιατρικής και Βιολογίας, Οικονομική κρίση και διέξοδοι, Βαλκάνια - Μέση Ανατολή: Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι πολιτισμών, Αρχαιολογία: μνημεία και ιστορίες της Θεσσαλονίκης και Εκπαίδευση και Κοινωνία.
 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου