Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Grow: το ποδήλατο που μεγαλώνει μαζί με το παιδί (video)



Ο χαρακτηρισμός ενός προϊόντος ως αειφόρου εξαρτάται εν πολλοίς από τη διάρκεια χρήσης του. Τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά. Ένας Ισπανός βιομηχανικός σχεδιαστής εν ονόματι Άλεξ Φερνάντεζ Καμπς δημιούργησε ένα παιδικό ποδήλατο υψηλής ποιότητας που μεγαλώνει σε μέγεθος μαζί με τον νεαρό αναβάτη του.

Τα ποδήλατα Grow λανσάρισε στην ισπανική αγορά η εταιρεία Orbea.

Δεδομένου ότι το ποδήλατο αυξάνεται σε μέγεθος η διάρκεια ζωής του διπλασιάζεται. Το πλεονέκτημα του ποδήλατου Grow, πέραν του περιορισμένου οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους κατά τον κύκλο ζωής του, είναι ο εργονομικός του σχεδιασμός που προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες του παιδιού-ποδηλάτη. Συχνά τα παιδιά ανεβαίνουν είτε σε πολύ μικρά είτε σε πολύ μεγάλα για το μέγεθός τους ποδήλατα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ποδήλατο Grow που αναπτύσσεται μαζί με το παιδί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει μικρό βάρος και είναι εξοπλισμένο με προσαρμοζόμενη σέλα, τιμόνι, αλλά και σκελετό.

Το ποδήλατο υπάρχει σε τρία μεγέθη: Grow O για ηλικίες 1,5 ως 4 (κόστος 179 Ευρώ), Grow 1 για ηλικίες 2 έως 5 έτη (κόστος 239 Ευρώ) και Grow 2 για ηλικίες 4 έως 9 (κόστος 249 Ευρώ).
Πηγή:  econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου