Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλευτική επιτροπή από νέους για την επικοινωνία μεταξύ κράτους και κοινωνίας

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανοίγει για πρώτη φορά διαδικασίες διαβούλευσης με τους νέους, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει έμπρακτα την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής.
Για το σκοπό αυτό προχωρά στη σύσταση και συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής από μέλη οργανώσεων και άτυπων ομάδων νέων, προκειμένου να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα που αφορούν στη νεολαία.

Έργο της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι η υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα προτάσεων προς το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς σε θέματα, που ο ίδιος θέτει, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τις εξελίξεις και τις πολιτικές προτεραιότητες για τη νεολαία, όπως διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό (Ε.Ε., Συμβούλιο της Ευρώπης ) και διεθνές επίπεδο (Ο.Η.Ε.), την κυβερνητική πολιτική για τη νεολαία, τα προγράμματα και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και την τρέχουσα επικαιρότητα.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες δράσης (προτεραιότητες) για το διάστημα 2010-2013 είναι :
-απασχόληση, καινοτομία, κατάρτιση
-κοινωνική ενσωμάτωση, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες νέων, συμβίωση σε μια διαπολιτισμική κοινωνία
-δικαιώματα των νέων και των παιδιών
-ενεργός συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική και πολιτική ζωή, εθελοντισμός, μη τυπική μάθηση
-κλιματική αλλαγή, πράσινη ανάπτυξη.

Δυνατότητα συμμετοχής στη Συμβουλευτική Επιτροπή έχουν οργανώσεις και άτυπες ομάδες νέων, δια των εκπροσώπων τους, που δραστηριοποιούνται αποδεδειγμένα για ένα τουλάχιστον έτος στον τομέα της νεολαίας.

Για το λόγο αυτό κάθε ενδιαφερόμενη οργάνωση καλείται να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, έως τις 6 Φεβρουαρίου 2012 με συστημένη επιστολή, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Διεύθυνση Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, Τμήμα Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων Νεολαίας, υπ’ όψιν κας Κατσαρού, με την ένδειξη «Συμμετοχή στη Συμβουλευτική Επιτροπή». Διεύθυνση: Αχαρνών 417, Αθήνα, 11143.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. www.neagenia.gr, όπου περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η σχετική φόρμα για την αίτηση συμμετοχής.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου