Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

4ος Πανελλήνιος διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι θέτει υπό την αιγίδα του τον 4° Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15η Noεμβρίου 2011 ως και την 20ή Οκτωβρίου 2012, οπότε θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά… Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους – τόσων άλλων μαθητών!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!

Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορεί να υποβληθεί από την 15η Νοεμβρίου 2011 ως και την 31η Μαρτίου 2012.

Η έναρξη εκτέλεσης της εργασίας μπορεί να γίνει από την ημερομηνία έγκρισης της συμμετοχής ως και την 31η Μαΐου 2012. Όμως ως την 1η Ιουνίου 2012, η ολοκληρωμένη πλέον ψηφιακή εργασία θα πρέπει να έχει ανέβει και να έχει ελεγχθεί στο web. 
Η επίσκεψη και η κρίση των websites των συνδιαγωνιζόμενων από τους ίδιους τους συνδιαγωνιζόμενους θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τη 15η Ιουνίου 2012. Τότε θα πρέπει να επιστρέψουν συμπληρωμένα τα δελτία κρίσης, στον οργανωτή, για κάθε website που ειδοποιήθηκαν να επισκεφτούν και να κρίνουν.

Οι Εθελοντές Κριτές θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής ως τη 15η Μαΐου 2012. Μετά θα ειδοποιηθούν να επισκεφτούν και να κρίνουν, από τη 1η Ιουνίου 2012 - και να επιστρέψουν την κρίση τους ως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2012.
Οι Εθελοντές Εργασίας θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2012.
Με δεδομένο πως θα επιλεγούν 30 Εθελοντές Κριτές (+10 αναπληρωτές τους) και 10 εθελοντές εργασίας (+ 10 αναπληρωτές τους), εξαιτίας αυτού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγκρίσεις των αιτήσεων.

Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, θα ανακοινώσει στον Οργανωτή την κρίση της ως την 19η Οκτωβρίου 2012.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 20ή Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο περί την 12η μεσημβρινή, στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου