Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο: Η μάγισσα Ανακατωσούρα και τα Χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων

Της Όλγας Βλαχοπούλου
Εικονογράφηση Σοφία Γαλή

Βραβείο ΕΒΓΕ για το καλύτερο εξώφυλλο παιδικού βιβλίου 2010

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… τα Ξωτικά ετοιμάζουν τα δώρα των Χριστουγέννων, η Γυναίκα του Αϊ-Βασίλη ψήνει λαχταριστά γλυκά και τα παιδιά όλου του κόσμου προσμένουν τη μεγάλη βραδιά. Όμως, η Μάγισσα Ανακατωσούρα μαγεύει τα χριστουγεννιάτικα αγαθά, κι ο Αϊ-Βασίλης αρχίζει τα χασμουρητά…
Μόνο τον Μιασταλίτσα δεν πιάνουνε τα ξόρκια, γιατί είναι ο πιο μικρός από τα Ξωτικά. Θα μπορέσει αυτός ο ήρωας, ο τοσοδά μικρούλης, να σώσει τα Χριστούγεννα;

Για παιδιά μέχρι 8 χρόνων.

Το παραμυθάκι αυτό δεν έχει γραφτεί από μια μαμά, αλλά από ζαβολιάρικα ξωτικά! Μαθαίνει στα παιδιά που είναι μια σταλιά ότι, με λίγη καλή θέληση, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε μικρή ή μεγαλούτσικη αναποδιά.

Ένα παραμύθι με μια πολύ πρωτότυπη ιδέα που μπορεί να γίνει και σύντομο θεατρικό παιχνίδι. Ένα παραμυθάκι με πολύ απλούς στίχους, κατάλληλους για μικρά παιδιά, και ήρωες που ζωηρεύουν την παιδική φαντασία. Ένα παιδικό βιβλίο για τα Χριστούγεννα με πολύ χαριτωμένες εικόνες.

Είναι σίγουρα μια  νέα πρόταση.

Ένα έμμετρο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που γίνεται και ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Η Όλγα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1974. Ζει στη Δράμα, απ’ όπου κατάγεται. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει εργαστεί στη Γερμανία σε ίδρυμα για παιδιά χωρίς οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών για θεατρικό παιχνίδι στο νηπιαγωγείο. Επίσης, γράφει στίχους για την Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρη Μητροπάνο, Φίλιππο Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα κ.α. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου