Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων ακαδ.έτους 2013-2014

To Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων ανακοίνωσε ότι προσφέρει τις παρακάτω ευκαιρίες για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 σε αξιόλογους επιστήμονες καθώς και σε φοιτητές άριστων επιδόσεων και εξαιρετικού επιπέδου:

•πρόγραμμα Αριστείας: Το πρόγραμμα Αριστείας έχει ως σκοπό να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση, έναν αλλοδαπό μαθηματικό σε ένα ή περισσότερα συνεργαζόμενα εργαστήρια με το Ίδρυμα. Όλοι οι τομείς των μαθηματικών μπορούν να επιλεγούν. Ο υπότροφος θα έχει χρηματοδότηση για παραμονή από 6 έως 12 μήνες (βεβαίως διανεμημένους σε τρία ακαδημαϊκά έτη). Ο μισθός του κατόχου της υποτροφίας Αριστείας θα είναι 6 200 € μηνιαίως.

•πρόγραμμα για νέους ερευνητές : το Ίδρυμα επιλέγει νέες/νέους μαθηματικούς ή μηχανικούς υπολογιστών και τους προσφέρει να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους κατά τη διάρκεια κάποιων μηνών στα εργαστήριά τους.

•πρόγραμμα για μεταδιδακτορικούς : βοήθημα μεταδιδακτορικών σπουδών στα μαθηματικά ή την βασική επιστήμη μηχανικών υπολογιστών. Διάρκειας ενός ή δύο ετών, αρχομένης από τον Οκτώβριο 2013 στα εργαστήρια που συνεργάζονται με το Ίδρυμα.

•υποτροφή για μεταπτυχιακό της Σχολής Paris Graduate School of Mathematical Sciences (PGSM): επιτρέπει στους επιλεχθέντες φοιτητές με παρούσιαση του φακέλου τους να επωφεληθούν μίας υποτροφίας μεταπτυχιακού προγράμματος και μιας προσωπικής παρακολούθησης που προσφέρονται από το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων.

Πηγή: diorismos
Εγγραφή στα προγράμματα, στην ιστοσελίδα : www.sciencesmaths-paris.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου