Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, Ψυχολόγοι και Εκπαιδευτικοί σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Συμβούλους Σταδιοδρομίας, Συμβούλους Ψυχολόγους καθώς και Εκπαιδευτικούς σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προκήρυξε θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σ.Δ.Ε. (1 Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και 1 Σύμβουλος Ψυχολόγος σε κάθε ΣΔΕ) και θέσεις εκπαιδευτών με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σ.Δ.Ε., για τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Αγγλικής Γλώσσας, της Κοινωνικής Εκπαίδευσης, της Πληροφορικής, των Φυσικών Επιστημών, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Πολιτισμικής-Αισθητικής Αγωγής.

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας αναλαμβάνει το έργο της συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευομένων σε θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό στην αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας. Ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αναλαμβάνει το έργο της συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευομένων σε θέματα που αφορούν στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Οι εκπαιδευτικοί στα ΣΔΕ πρέπει να βοηθούν τους ενήλικους εκπαιδευόμενους να «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν», πρέπει να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους, να γνωρίζουν τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (επεξεργασία κειμένου, χρήση διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα ώστε να επικοινωνούν με συναδέλφους των ευρωπαϊκών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα προσόντα και την υποβολή αιτήσεων για τις προκηρύξεις Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και Ψυχολόγοι σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και Εκπαιδευτές σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου