Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρόκειται να υλοποιήσει στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» Θερινό Σχολείο για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία.

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2012. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :
Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με ευρύτερο υπόβαθρο στην γεωπονική επιστήμη, στα συστήματα καλλιέργειας και διαχείρισης φυτικής παραγωγής, καλλιέργειας αμπέλου και παραγωγής οίνου και στις επιστήμες επεξεργασίας τροφίμων και προϊόντων αμπέλου.
Εκπαιδευτικούς Β'-βάθμιας και Γ'-βάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητες συναφείς προς τα θέματα αμπελουργίας, οινολογίας αλλά και βιολογικής γεωργίας.
Επιχειρηματίες από τον χώρο της βιολογικής γεωργίας. Κατά προτεραιότητα επιχειρηματίες από το χώρο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, της παραγωγής οίνου αλλά και από τον ευρύτερο χώρο διαχείρισης αμπελώνων και της παραγωγής τους (παραγόμενων σταφυλιών και κρασιού αλλά και διαχείρισης παραπροϊόντων).
Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ, κ.λπ. που ασχολούνται με θέματα καλλιέργειας αμπέλου αλλά και παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας προϊόντων αμπέλου.
Ερασιτέχνες ενδιαφερόμενους για οικιακής κλίμακας καλλιέργεια αμπέλου και παραγωγή οίνου με βιολογικές μεθόδους

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να:
Να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Β' βάθμιας εκπαίδευσης και
Να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις στα ακόλουθα ευρύτερα γνωστικά πεδία: αμπελουργίας, οινολογίας, γεωπονίας, φυτικής παραγωγής, χημείας, επιστήμης τροφίμων.

Ο κύριος σκοπός του είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο αντικείμενο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης. Το θερινό σχολείο στη βιολογική αμπελουργία και οινολογία επιδιώκει να συμπληρώσει και να εξειδικεύσει την εκπαίδευση του θερινού σχολείου βιολογικής γεωργίας και να δημιουργήσει καταρτισμένα στελέχη εργατικού δυναμικού που θα μπορούν να εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων αμπέλου.

Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4.00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά: 240 € κατ' άτομο)

Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου Βιολογικής Αμπελουργίας & Οινολογίας θα είναι δύο (2) εβδομάδες, έξι (6) ώρες ημερησίως. Δικαίωμα Απουσιών 6 ώρες (10% των ωρών παρακολούθησης).

Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου: http://www.teiion.gr/index.php/el/action3.html
Από τη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, Τηλέφωνο: 26710-27101).

Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 13:00, στη γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (Δ/νση: Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, ΤΚ 28100, Αργοστόλι, Τηλέφωνο: 26710-27101)
Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη "Για το Θερινό Σχολείο Βιολογικής Αμπελουργίας & Οινολογίας", με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ 10/07/2012.

Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Ως κριτήρια επιλογής θα ληφθούν:
Η συνάφεια του αντικειμένου κατάρτισης με το αντικείμενο σπουδών ή/και εργασίας
Η διάρκεια της επαγγελματικής εμπειρίας

Διαδικασία επιλογής
Κατάρτιση πινάκων υποψηφίων που πληρούν τα τυπικά προσόντα επιλογής
Κατάρτιση πινάκων αξιολόγησης με βάση την αίτηση και τα κριτήρια επιλογής

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε είτε με την κα. Ειρήνη Κατσαλήρου, Τηλ. 6982799360 ή 2671026270 και e-mail: ekatsal@teiion.gr, είτε με τον κ. Αργύριο Γεράκη, Τηλ. 2671023703 ή 6939574942 και e-mail: gerakis@msu.edu
 
Πηγή: epixeiro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου