Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τένις στα σχολεία, γιατί όχι;

«Κύριε, ήταν η πιο ωραία μέρα της ζωής μου». Η μικρή Μάρθα μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη γνωριμία της με το τένις και έλεγε τις εμπειρίες της στο δάσκαλό της. Χάρη στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), η οποία σε συνεργασία με το σύλλογο Champion tennis Club Σταυρούπολης και την τοπική Ενωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, η μικρή Μάρθα και σχεδόν άλλοι τετρακόσιοι μαθητές από δημοτικά σχολεία της Σταυρούπολης μυήθηκαν στα μυστικά του τένις.

«Σκοπός και στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η μύηση και η επαφή των παιδιών του δημοτικού σχολείου με το τένις», τονίζει ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΕΦΟΑ και εμπνευστής της προσπάθειας Γιάννης Αθαναηλίδης. «Για μας αυτή η προσπάθεια αποτελεί ενα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, η οποία δοκιμάζεται παράπλευρα (οικονομική κρίση, ναρκωτικά). Η ικανοποίηση ήταν πολύ μεγάλη. Τα παιδιά όχι μόνο διασκέδασαν αλλά αγάπησαν και το άθλημα του τένις. Πρόκειται για ενα πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Συμβολικά ξεκινήσαμε από τις δυτικές συνοικίες. Το 13ο Δημοτικό Σταυρούπολης πήρε την πρωτοβουλία και τα παιδιά εδειξαν ενθουσιασμό. Επίσης γκρεμίστηκε και ο μύθος ότι το τένις είναι δύσκολο να διδαχθεί στα σχολεία. Ολα εξαρτώνται από τη διάθεση των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Μούρτζιος παραδέχτηκε ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι να βάλει το τένις στη Φυσική Αγωγή και στα δημοτικά σχολεία. «Τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους και τη διάθεση, έστειλαν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τένις ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και δίνει χαρές που αντιλήφθηκαν γονείς και δάσκαλοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης», είπε. Η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Σχολείου, Σταυρούλα Τσακιράκη, που πήρε την πρωτοβουλία, σχολίασε: «Αυτό που ζήσαμε με τους συναδέλφους άλλων σχολείων μάς δίνει κουράγιο να το επαναλάβουμε. Δεν έχουμε το δικαίωμα σε δύσκολες εποχές για τα παιδιά και τις οικογένειές τους να τα στερούμε από τέτοιες χαρές. Μέσα από το τουρνουά τούς δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούν με τα παιδιά των όμορων σχολείων, ενώ περάσαμε μία υπέροχη μέρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου