Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Παιδικές κατασκηνώσεις: Ταμείο και.. φύγαμε

Καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών και ο εφιάλτης του γονιού. Τα μεν τελείωσαν τη σχολική περίοδο και ετοιμάζονται να απολαύσουν τρεις ολόκληρους μήνες… κραιπάλης, οι δε αναζητούν εναλλακτικές για να τα κρατήσουν απασχολημένα on a budget και να περάσουν (επιτέλους) ήρεμοι την καλοκαιρινή τους άδεια, η οποία θα διαρκέσει μάξιμουμ τρεις εβδομάδες. Ευτυχώς, για μια ακόμα χρονιά τα ασφαλιστικά ταμεία μας βγάζουν… ασπροπρόσωπους και καλύπτουν όλα τα έξοδα για την συμμετοχή των παιδιών σε πληθώρα κατασκηνώσεων και ναι, υπάρχει ακόμα χρόνος για να δηλώσετε συμμετοχή. Τι περιμένετε λοιπόν; Το καλοκαίρι (σας) περιμένει και τα πιτσιρίκια αδημονούν!

Παιδικές εξοχές Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα
Πότε: Τρεις περίοδοι των 15 ημερών από 29/6 μέχρι 16/8.

Info: Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό και η θάλασσα. Φιλοξενούν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια. Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους. Έτσι λειτουργεί στην κατασκήνωση εργαστήρι πηλού, χειροτεχνίας, κολάζ και ζωγραφικής, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη χορωδία και να μυηθούν στα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Λειτουργεί ακόμα βιβλιοθήκη από όπου μπορούν να δανειστούν βιβλία και να ασχοληθούν με κατασκευές οι οποίες βραβεύονται στο τέλος κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Επίσης, υπάρχει παιδική χαρά, κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες η κατασκήνωση διαθέτει πισίνες, δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με χλοοτάπητα, δύο γήπεδα βόλεϊ και τραπέζια πιγκ-πογκ, υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων γυμναστών. Διεξάγονται πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, ενώ οι μικροί κατασκηνωτές μπορούν επίσης να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς αλλά και τους μοντέρνους χορούς.

Επικοινωνία: 210 3221640 και 22940 90446-9
 
Camping «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Πότε: 9 Ιουλίου με 3 Ιουλίου και 31 Ιουλίου με 22 Αυγούστου.

Info: Σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα, οι προσεγμένες εγκαταστάσεις των «Γλάρων» αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης για δεκάδες πιτσιρίκια. Το πρόγραμμα του camping είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για τρία διαφορετικά γκρουπ παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους (6 με 9 ετών, 9 με 12 ετών και 12 με 15 ετών), ώστε να καλύπτει καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους. Επιπλέον, χωρίζεται σε ελεύθερο και κατευθυνόμενο, ανάλογα με την δραστηριότητα που θέλει να ασχοληθεί το παιδί. Έτσι, ένα ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει, πέρα από τα γεύματα, τις ώρες ανάπαυσης και την τακτοποίηση των δωματίων, μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα, καλλιτεχνικά και χορό, στίβο περιπέτειας (με αναρρίχηση, τοξοβολία, mountain bike κ.α.), λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και βραδινή ψυχαγωγία με τραγούδια ή προβολές ταινιών.

Ταμεία: H κατασκήνωση συνεργάζεται με τα περισσότερα ταμεία (ΕΤΑΑ, ΤΕΑΙΤ, ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κτλ.). Δείτε τα αναλυτικά εδώ.
Επικοινωνία: τηλ.23740 92446, 23740 92468
Delphi Camp
Πότε: 12 Ιουλίου με 2 Αυγούστου.

Πηγή: in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου