Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πιο επικίνδυνο να πνιγούν τα παιδιά κάτω των 4 ετών

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονιών κάθε τέτοια εποχή του χρόνου, κυρίως λόγω των πνιγμών που προέρχονται από έλλειψη γνώσης των παιδιών, του πώς να κολυμπούν.

Επισημαίνουν (Centers for Disease Control and Prevention, ΗΠΑ) πως τα παιδάκια κάτω των τεσσάρων διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να πνιγούν, και αυτό που προτείνουν, πέρα από τη συνεχή επαγρύπνηση των ενηλίκων, είναι τα μαθήματα κολύμβησης από μικρή ηλικία, γράφει το περιοδικό TIME στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα, η τελευταία δεκαετία στις ΗΠΑ έχει δει μείωση των πνιγμών παιδιών 1-4 ετών, αλλά υπογραμμίζεται πως η προσοχή των γονέων ή των κηδεμόνων, δεν θα πρέπει να μειώνεται, ποτέ και για κανένα λόγο. Επίσης, σημειώνεται ότι το 50% των ατυχημάτων –θανατηφόρων και μη- στις ΗΠΑ, παρατηρείται σε πισίνες.

Βάσει των στοιχείων:

• Ο πνιγμός είναι η βασικότερη αιτία θανάτου νηπίων 1-4 ετών, μετά τις γενετικές ανωμαλίες.
• Θανατηφόρα και μη περιστατικά σε μπανιέρες αποτελούν το 10% των ατυχημάτων παιδιών κάτω των 4 ετών.
• Το 80% των θυμάτων πνιγμών είναι άνδρες. Τα ποσοστά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι, λόγω εγωισμού, οι άνδρες υπερεκτιμούν τις δυνάμεις-ικανότητές τους.
• Το ποσοστό πνιγμών μαύρων είναι 9% υψηλότερο από αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού. Μεταξύ των ηλικιών 5 και 14, οι πνιγμοί είναι 116% περισσότεροι από αυτούς του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου