Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών»

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και Εαρινή Ισημερία, εγκαινιάζονται οι «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανοιξιάτικη γιορτή στο μεγαλύτερο δίκτυο βιβλιοθηκών της χώρας, θα διαρκέσει έως και τις 6 Απριλίου 2012 και έρχεται ως συνέχεια στις ιδιαίτερα επιτυχημένες «Ημέρες Βιβλιοθηκών» του περασμένου φθινοπώρου.

Η πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου του 2011, έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες συνδημότες μας, κάθε ηλικίας, να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 130 εκδηλώσεις, με ποικιλία θεμάτων και με πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης του βιβλίου, μεταμορφώνοντας τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ζωντανά πολιτιστικά και κοινωνικά κύτταρα κάθε γειτονιάς.

Τα εγκαίνια των «Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών» θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαρτίου στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) στις 20:30, με μία ακόμη πρωτότυπη εκδήλωση, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο και τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν».
Γνωστοί ποιητές και θεατράνθρωποι της Θεσσαλονίκης, θα παίξουν με τους παρευρισκόμενους το «Παιχνίδι των Λέξεων», με στόχο την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ποιήματος, μέσα από μία ζωντανή εγκατάσταση, όπου οι άνθρωποι θα παίζουν τους ρόλους των λέξεων και των γραμμάτων.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από συναυλία σε ρυθμούς Τζαζ και Σουίνγκ, προβολή βίντεο και ποτό.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Επίσης, την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμη εκδηλώσεις, για παιδιά, σε ισάριθμες βιβλιοθήκες.

- Στις 10:00 π.μ., στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Σταθμού ((Αναγνωσταρά 9-11, τηλ. 2310 545796) ο Βαγγέλης Τασιόπουλος θα φέρει τα παιδιά σε μία ουσιαστική και διαδραστική γνωριμία με την ποιητική γλώσσα, μέσα από την εκδήλωση με τίτλο «Κόσμο λένε την αυλή μας».

- Στις 16:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου (Χαλκιδικής και Ορέστου 33, τηλ. 2310 852384), το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Δόνα η Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» θα ζωντανέψει μέσα από μία παράσταση κουκλοθέατρου, από τις σπουδάστριες του ΙΕΚ «Ακμή».

- Στις 18:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, (Νικάνορος 3 και Στ. Νούκα, τηλ. 2310 324666), θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Το ασχημόπαπο κι εγώ», βασισμένης στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Οι «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών», στις 17 ημέρες της ανοιξιάτικης διαδρομής τους, εμπλουτίζονται από αφιερώματα σε καταξιωμένους συγγραφείς, ημερίδες, σεμινάρια και διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, εικαστικά, μουσικά καιθεατρικά δρώμενα και προσκαλούν ανθρώπους όλων των ηλικιών να προσεγγίσουν τον κόσμο της μάθησης, της ψυχαγωγίας και της δημιουργίας.

Η ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης θα είναι συνεχής.
Link για πληροφόρηση μέσω facebook: https://www.facebook.com/Hmeres.Vivliothikwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου