Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η διάσειση στα παιδιά προκαλεί προβλήματα μνήμης

Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης έως και έναν χρόνο μετά τη διάσειση μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά.

Αυτό το γεγονός συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής και αυξημένη ανάγκη για εξτρά βοήθεια στο σχολείο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Η διάσειση είναι μακρά μια από τις πιο κοινές μορφές εγκεφαλικού τραυματισμού και πλήττει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Αν και στη συντριπτική τους πλειονότητα καταφέρνουν να αναρρώσουν πλήρως ύστερα από έναν ήπιο τέτοιου είδους τραυματισμό, υπάρχει μια μικρή ομάδα παιδιών που συνεχίζει να έχει σωματικά και γνωστικά συμπτώματα έως και έναν χρόνο μετά.

Στα σωματικά συμπτώματα περιλαμβάνονται οι πονοκέφαλοι, η εξάντληση και προβλήματα ισορροπίας, ενώ στα γνωστικά, προβλήματα στη συγκέντρωση και στη μνήμη.

Οπως διαπίστωσαν οι ειδικοί τα σωματικά συμπτώματα τείνουν να εξασθενούν με τον καιρό, τη στιγμή που τα άλλα επιμένουν, ιδιαίτερα στα παιδιά που έχασαν τις αισθήσεις τους όταν χτύπησαν το κεφάλι τους ή είχαν μη φυσιολογικά αποτελέσματα στη μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκαν.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει, όπως λένε οι επιστήμονες, η πλήρης ενημέρωση των γονιών, αφού με αυτό τον τρόπο αγχώνονται οι ίδιοι και κατ' επέκταση πολύ λιγότερο τα ίδια τα παιδιά.
 
Πηγή: madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου