Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χορηγίες σε αποφοίτους Ωδείου για εκπαίδευση στο εξωτερικό

Απαιτείται άρτια μουσική και τεχνική κατάρτιση
Μέχρι και δύο υποτροφίες για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στην ειδικότητα «Διδασκαλία Μουσικών Οργάνων», θα χορηγήσει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», ο οποίος διαχειρίζεται τη Δωρεά Γιάννη Χορν για χορήγηση υποτροφιών στη μνήμη της Κυβέλης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 30 ετών, να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένων Ωδείων, να είναι Ελληνες και Ελληνίδες και τέλος, να υπάρχει βεβαίωση αποδοχής τους για μετεκπαίδευση από κατάλληλο Μουσικό Ιδρυμα του εξωτερικού.

Να επισημανθεί ότι δεν μπορούν να μετέχουν στον Διαγωνισμό όσοι έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλη πηγή.

Οι υποψήφιοι για τον Διαγωνισμό θα πρέπει:
Να έχουν γεννηθεί από 01/01/1982 και μετά (έως 30 ετών)
Να έχουν υποβάλει το αργότερο μέχρι τις 27/4/2012 πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Να προσέλθουν ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού για συνέντευξη και ακρόαση με ρεπερτόριο επιλογής τους επιπέδου τουλάχιστον πτυχίου (διαρκείας έως 15 λεπτών).

Μάλιστα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άρτια τεχνική και μουσική εκπαίδευση στο όργανο επιλογής τους και να έχουν κάνει με επιτυχία για έναν τουλάχιστον χρόνο Πρακτικό Διδασκαλίας, ώστε να θεωρούνται ικανοί να αναλάβουν τον εκπαιδευτικό ρόλο του δασκάλου στο συγκεκριμένο μουσικό όργανο.

Οι υποτροφίες θα έχουν ετήσια διάρκεια, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sfm.gr Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 27 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2107282566.

Κληροδότημα Αλεξάνδρας Τριάντη
Τρεις υποτροφίες για Ελληνες και Ελληνίδες αποφοίτους ή τελειοφοίτους αναγνωρισμένων ωδείων προσφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», το οποίο διαχειρίζεται το Κληροδότημα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο φορέας προκήρυξε τον διαγωνισμό ΠΝΕΥΣΤΑ και θα απονείμει υποτροφίες τελειοποίησης σπουδών σε Ανώτατο Μουσικό Ιδρυμα του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι 30 ετών, να είναι απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι αναγνωρισμένων ωδείων, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αποδοχής τους για μετεκπαίδευση από κατάλληλο Μουσικό Ιδρυμα του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό όσοι έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλη πηγή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 27 Απριλίου 2012, ενώ οι ακροάσεις θα διεξαχθούν ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού στις 19 Μαΐου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01/01/1982 και μετά, να έχουν υποβάλει το αργότερο μέχρι τις 27/4/2012 πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να παρουσιασθούν σε ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 19/5/2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το καθορισμένο ρεπερτόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, στη Γραμματεία του Συλλόγου, 2107282566 (10:00-16:00), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

«Υποτροφίες Μαρία Κάλλας»
Μία υποτροφία σε Ανώτατο Μουσικό Ιδρυμα του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 αναμένεται να χορηγήσει το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας». Η υποτροφία δίδεται στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, ο οποίος υπήρξε βασικό ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και χορηγός του Σωματείου για πενήντα χρόνια.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Ελληνίδες και Ελληνες, απόφοιτοι Λυκείου, ενώ θα πρέπει να έχουν λάβει Δίπλωμα Μονωδίας το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του 2012 και να γνωρίζουν καλά δύο τουλάχιστον ξένες γλώσσες. Το ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων ορίζεται στα 27 έτη για τις γυναίκες και στα 29 για τους άνδρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210-72.82.566.
 
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου