Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρηματικό διδακτικό υλικό σχετικά με την ΕΕ

Καλωσορίσατε στη Γωνιά των εκπαιδευτικών! Σ΄αυτόν το δικτυακό τόπο θα βρείτε πληθώρα διδακτικού υλικού σχετικά με την Ευρώπη, το οποίο παρέχουν διάφορα όργανα της ΕΕ και άλλοι κρατικοί ή όχι φορείς, με μοναδικό στόχο να μπορέσουν οι νέοι να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της.

Οι ιστοσελίδες, τα φυλλάδια, τα βιβλία, οι χάρτες και οι αφίσες που θα δείτε εδώ εξηγούν τι είναι και τι κάνει η ΕΕ. Δίνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και αναλύουν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, για παράδειγμα, «τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος;», ή, «πώς μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί με ειρήνη και ασφάλεια;»

Είτε ψάχνετε έμπνευση για τα μαθήματα που παραδίνετε, είτε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την ευρωπαϊκή ιστορία, την ιθαγένεια, ή άλλες περισσότερο εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως, πώς μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, εδώ θα βρείτε σίγουρα κάτι χρήσιμο, που θα ταιριάζει και στην ηλικία των μαθητών σας. Κάντε κλικ στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών σας για να δείτε το υλικό που ταιριάζει καλύτερα στις διδακτικές σας ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου