Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστολόγιο: Πειραματισμοί στην Τάξη της Μουσικής

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο για το μάθημα της Μουσικής στο Γυμνάσιο, που έχει δημιουργηθεί από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Όπως σημειώνουν και οι δημιουργοί του:

Η Μουσική είναι ένα πολύτιμο δώρο για όλες τις ηλικίες. Μια δύναμη που μπορεί να πλουτίσει την παιδική ψυχή σε συναισθήματα, συγκινήσεις, εμπειρίες, έκφραση και δημιουργικότητα αλλά και να αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο μάθησης στα χέρια του εκπαιδευτικού – εμψυχωτή.Το σχολείο είναι ο κατάλληλος χώρος που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν μια σημαντική αντίληψη, κατανόηση και συναίσθηση της μουσικής τέχνης ώστε να εκτιμήσουν την αξία της μουσικής στη ζωή τους.

Το μάθημα της Μουσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο μπορεί να προσφέρει έντονες μουσικές συγκινήσεις και εμπειρίες στους μαθητές μέσα από τη βιωματική μάθηση. Η συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες όπως είναι το τραγούδι, η ρυθμική κίνηση, η ενεργητική ακρόαση, η οργανική εκτέλεση, και οι δημιουργικές εργασίες, μ’ ένα τρόπο ευχάριστο και άμεσα αντιληπτό για τα παιδιά, ενθαρρύνει την επιθυμία τους για έκφραση και εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους και τη διάθεση συμμετοχής τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Επιχειρώντας μια συνέχεια στο μουσικό εκπαιδευτικό περιβάλλον της τάξης – συμπληρωματική εξ ‘ αποστάσεως σχολική μουσική εκπαίδευση – μέσα από αυτό τον ιστότοπο, ελπίζουμε και στοχεύουμε να εμπνεύσουμε στους μαθητές μας την αγάπη και το ενδιαφέρον για μουσική καλλιέργεια, μάθηση και δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου