Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δ. Μαραθώνος: Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές λυκείου

Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών λυκείου απόρων οικογενειών που αδυνατούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια καθιερώνει ο Δήμος Μαραθώνος. Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται αρχικά σε χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της δημοτικής κοινότητας Νέας Μάκρης και σύντομα πρόκειται να επεκταθεί και στις άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Μαραθώνα, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Για την πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής είναι αναγκαία η εθελοντική συμμετοχή καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχολούνται δύο έως τρεις ώρες την εβδομάδα περίπου και θα διδάσκουν μαθήματα των τριών (3) κατευθύνσεων. Επίσης χρειάζονται δύο ακόμα άτομα, όχι απαραίτητα εκπαιδευτικοί, που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους στην γραμματειακή υποστήριξη.

Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό με κανένα τρόπο δεν υποκαθιστά τα ιδιωτικά φροντιστήρια αλλά σκοπός του είναι να βοηθηθούν οι μαθητές που αδυνατούν να φοιτήσουν σε αυτά.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μαθητών και ο χρόνος έναρξης του προγράμματος θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής των εθελοντών εκπαιδευτικών.

Όσοι εκπαιδευτικοί του Δήμου μας ή άλλων Δήμων επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα, παρακαλούνται να έλθουν σε συνεννόηση με το φιλόλογο - Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης Πασχάλη Πούλο στο τηλ. 6944 452024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου