Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

10η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση

«Χιλιάδες χρόνους περπατάμε. Λέμε τον ουρανό «ουρανό» και τη θάλασσα «θάλασσα». Θ’ αλλάξουν όλα μια μέρα κι εμείς μαζί τους θ΄ αλλάξουμε … προς το βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας, η ελευθερία μας, ο δεύτερος και πραγματικός ηθικός μας ήλιος.» Οδυσσέας Ελύτης, Ο Μικρός Ναυτίλος
Μικρές και μεγάλες ιστορίες, πορείες παράλληλες, αναζητήσεις, συναντήσεις. Δάσκαλοι, μαθητές, καλλιτέχνες που δημιουργούν μαζί, που γελάνε μαζί, που χορεύουν και τραγουδούν μαζί, που συγκινούνται μαζί σε αλαφρωμένες μέρες. Φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ την Ευρώπη, απ’ την Αμερική, απ’ την Ασία. Μια μεγάλη παρέα που διευρύνεται κάθε καλοκαίρι. Αυτή είναι 10 χρόνια τώρα η Θεατρική Κατασκήνωση στις Σπέτσες. Ένας τόπος συνάντησης, χαράς, δημιουργίας, προσωπικής και συλλογικής μεταμόρφωσης. Κάθε φορά πλάθουμε ρόλους και ζωντανεύουμε σκηνές με την πίστη ότι «όλα θα αλλάξουν μια μέρα και εμείς μαζί τους θα αλλάξουμε», όπως λέει κι ο ποιητής.

Με την ίδια δύναμη και ελπίδα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζοντας φέτος τα 10 χρόνια τηςΘεατρικής Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης-Σεμιναρίου, ανανεώνει το ραντεβού μας στις Σπέτσες για τις 25-30 Αυγούστου 2011.

Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής Σπετσών, δίπλα στη θάλασσα, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και νέοι θα συνθέσουν και φέτος και θα αφηγηθούν συλλογικά ιστορίες, θα πλάσουν ρόλους, θα ανακαλύψουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το θέατρο στη διαχείριση συγκρούσεων, θ’ απελευθερώσουν το εγκλωβισμένο συναίσθημα, θα κάνουν πρόβες για παράσταση, θα γνωρίσουν διαφορετικές θεατρικές τεχνικές και φόρμες.

Η Κατασκήνωση-Σεμινάριο περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης. Περιλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών και συζητήσεις κάτω από τα πεύκα της αυλής, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και φυσικά, διασκέδαση. Φέτος θα παρουσιαστεί από τον David Oddie και η παράσταση “Albert & Equiano”, η οποία θέτει το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα από μια ιστορική βιογραφία. Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, την Παλαιστίνη και σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων και θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της Κατασκήνωσης μαζί με εμψυχωτές και φίλους που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία της.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ-ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
Εργαστήριο 1: Η λύση του δράματος: θέατρο/δράμα και διαχείριση συγκρούσεων, 
David Oddie, ηθοποιός, παιδαγωγός, εισηγητής των διεθνών προγραμμάτων ARROW και INDRA (διεθνής συμφιλίωση μέσω της Τέχνης)

Εργαστήριο 2: Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά, 
Κώστας Φιλίππογλου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, 
Σοφία Πάσχου, ηθοποιός

Εργαστήριο 3: Πρόβες για ένα θεατρικό έργο, 
Δημήτρης Καταλειφός, σκηνοθέτης, ηθοποιός
*(Το εργαστήριο αυτό είναι μόνο για όσους είχαν παρακολουθήσει τον Α΄κύκλο στις Σπέτσες).

Εργαστήριο 4: Το θέατρο ως γέφυρα επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους, 
Koldo Vio, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός, 
Μάρθα Κατσαρίδου, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός.
*(Μόνο για νέους 17-23)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Πέμπτη 25/8/2011, 11.00-14.00
Αναχώρηση: Τρίτη 30/8/2011, μέχρι τις 11.00

Τόπος: 
Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι

ΔΙΑΜΟΝΗ: 
5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενη) ή σε ξενοδοχεία/δωμάτια εκτός Σχολής.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Ντίνα Τσολάκη, Μάρθα Κατσαρίδου, Σόνια Μολογούση, Νάσια Χολέβα

Περισσότερες πληροφορίες για τις περιγραφές των εργαστηρίων, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και το κόστος θα τα βρείτε στην ιστοσελίδαwww.TheatroEdu.gr, μετά τις 18/5/2011.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση www.TheatroEdu.gr, Email: info@theatroedu.gr.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2371031268, 6972819555 (Ντίνα Τσολάκη), 6972700148 (Μάρθα Κατσαρίδου), και για το εργαστήριο νέων στο 6946094685 και για το εργαστήριο νέων στο 6946094685 (Σόνια Μολογούση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου