Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Υποτροφία για το διεθνές θερινό σεμινάριο για τη γενοκτονία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης νέων επιστημόνων στα ζητήματα της Γενοκτονίας, θεσμοθετεί και προκηρύσσει ετησίως υποτροφία συμμετοχής στο διεθνές θερινό σεμινάριο για τη Γενοκτονία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Τορόντο του Καναδά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές που βρίσκονται στο τρίτο έτος των σπουδών τους, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες

Συγκεκριμένα, το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Γενοκτονία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [International Institute for Genocide and Human Rights Studies, IIGHRS, (www.genocidestudies.org)] διοργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τορόντο το προαναφερθέν σεμινάριο, στο οποίο διδάσκουν διεθνούς φήμης καθηγητές και σημαντικοί εξειδικευμένοι επιστήμονες. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί φέτος από 1 έως 12 Αυγούστου.

Υποχρέωση του υποτρόφου είναι η παρουσίαση στο σεμινάριο θέματος από τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ανατολής (Πόντου, Ιωνίας και Ανατολικής Θράκης). Στη συνέχεια, θα πρέπει να παρουσιάσει το θέμα του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και, επίσης, με την επιστροφή του, να καταθέσει αντίγραφα όλου του υλικού που θα διανεμηθεί στο συνέδριο ή/και θα μεριμνήσει ο ίδιος να συγκεντρώσει (αντίγραφα εισηγήσεων, dvd κλπ.)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου είτε ταχυδρομικά στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφ. Νίκης 13, 54623) είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο theodosis@peristereota.com. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν επικοινωνώντας τηλεφωνικά στα γραφεία της Λέσχης 2310.241753 και 2310.277315 ή επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Σωματείου http://www.efxinos.gr/.

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει:
1)Αίτηση.
2)Πλήρες βιογραφικό σημείωμα , στο οποίο να περιέχονται τυχόν επιστημονικές εργασίες και συγγραφικό έργο, συναφές με το αντικείμενο του συνεδρίου.
3)Συστατικές επιστολές από 2 Καθηγητές Πανεπιστημίου.
4)Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Lower και άνω).

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου