Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνογερμανικη Αγωγή και τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α διοργανώνουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν οικειοποιηθεί οι μαθητές για την επιστήμη των διαστημικών αποστολών και τη δομή του Σύμπαντος. Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν μέσω διαφόρων τρόπων (κείμενο, παράσταση, μουσική, video, προσομοιώσεις, κ.λ.π.). Όλες οι παρουσιάσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από καινοτόμες προσεγγίσεις, πλούσιο ψηφιακό υλικό και να περιέχουν τις απαρραίτητες συνδέσεις με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα. Οι τρείς πρώτες για κάθε κατηγορία θα βραβευτούν με χρηματικά ποσά. Ενώ θα υπάρχουν ειδικά βραβεία.

Οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών.
Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 31 Ιουνίου 2011 και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως τέλος Αυγούστου 2011.

Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Ανοικτή Τάξη” που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και τη Μάθηση στην Ψηφιακή Εποχή (European Distance and e-Learning Network) στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2011.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου